onsdag 31 oktober 2007

Ed Belfour mellan stolparna

I kväll så debuterar han i målet. Ed Belfour i Leksandskassen. Stanna världen en stund!

Oj då. Ett mål på honom redan efter en minut. Följ dramat på Eurosports sajt.

Welcome to Sweden Mr Seinfeld

Jerry Seinfeld kommer till Sverige i slutet av november. Vi har fått en intervjutid. JAG ska filma, tjoho.

Uggla öppnar sig

Han skriver korta inlägg med snygga poänger. Han nitar oftast dit en klockren punch på slutet. Det är SÅ underhållande att läsa Magnus Ugglas blogg. Rebellen som tidigare aldrig sa något om sitt privatliv är nu som en öppen bok.
Som det här färska inlägget om sin dotter som han hittar i dunklet i soffan med sin pojkvän (och som ger en kalla kårar den dag min Elsa drar hem en pojk).

"Härom kvällen satt jag och kollade på ett program om ormar. Det handlade om världens fem största kramormar och det hela var en orgie i anakondor och pytonormar. Jag är livrädd för alla sorters ormar och satt faktiskt där och blev lite illa till mods. När programmet var slut gick jag ner i köket för att ta något att dricka och fick då mitt livs chock. Ur dunklet i vardagsrummet kunde jag skönja en jättelik orm där i soffan. Det visade sig snart att det inte var någon orm utan bara Agnes kille som kommit hem från Småland och runt hans hals låg Agnes ringlad som en nymatad nätpyton."

Paul Potts en bluff

Kom ihåg att han vunnit andra talangtävlingar, gjort fyra stora stora operaroller, uppträtt med Royal Philharmonic Orchestra och sjungit inför Luciano Pavarotti. Telefonförsäljaren Paul Potts kom inte direkt från gatan när han ställde upp i tv-programmet "Talang" i Storbritannien och fick publik och jury att gråta av hans skönsång.
Det skriver Britta Svensson i en tv-krönika i Expressen i dag.
Så tänk på det när ni läser om askungesagan Paul Potts. Men jag fick ståpäls av hans framträdande i gårdagens Rosa bandet-gala i TV3. Men nästa gång jag ser honom kanske inte resningen är lika markant för visst tände man tidigare på den fantastiska framgångssagan.

Så här blev TT:s tv-intervju med operasångaren. Här hos DN.

tisdag 30 oktober 2007

Paul Potts blir inte av

Paul Potts flyg är försenat. Därför kan inte jag filma dagens intervju med telefonförsäljaren. Typiskt. Vi skickar en annan webbtvredaktör.
Tröstar mig genom att titta på några av de youtubeklipp som finns med operasångaren. Hela historien och hans sång ger en ståpäls varje gång.

Hemma jordgubbar, borta blåbär

Jag har lärt mig ett nytt uttryck på finska: "Oma maa mansikka, muu maa mustikka". Grovt översatt till svenska betyder det "Borta bra, men hemma bäst".
Men egentligen mer ordagrant översatt: "Hemma jordgubbar, borta blåbär".
Jag, liksom författaren Miika Nousiainen ur vars bok "Hallonbåtsflyktingen" jag lärt mig det ur, frågar oss varför skulle blåbär vara sämre än jordgubbar?
Och blåbär känns väl mer genuint finskt som dominerar i skogarna än planterade jordgubbar?

måndag 29 oktober 2007

Han slår alla med häpnad

I morgon ska jag filma en intervju med den brittiske telefonsäljaren Paul Potts. Han ställde upp i Storbritanniens "Talang" och vann rubbet i tv. Han ställer sig på scen, ser jättemesig ut, presenterar sig som telefonförsäljare från landet och sjunger "Nessun Dorma" så att publik och jury gråter. Man får gåshud varje gång man ser det här inslaget.

I morgon deltar han i Rosa bandet-galan i Stockholm. Återkommer när jag har en länk till TT:s inslag med honom.

Foppatofflor i huset

Jag tycker foppatofflor är så fula, säkert sköna och så, men gräsliga. Tills nu när Elsa fått ett par av farmor. Hon är supersöt i dem.

Moneybrother på hemmaplan

Var hemma i Dalarna i helgen. Det var också Moneybrother. Tyvärr kände jag att jag inte kunde bryta upp familjemiddagen i Ludvika för att bila på rockkonsert i Avesta.
Men som vanligt var det en bra konsert enligt rapporterna. Och Anders Wendin grattade en kompis som fått tvillingar med att låta publiken skandera "grattis Manne och Pia" medan han höll upp sin mobiltelefon. Stort.

Förbjud stönandet på gym

En av kvällstidningarna skriver i dag att en amerikansk rapport visar att det är bra att grymta på gymmet. Stönandet ger dig extra styrka.
När jag gick på offentliga gym blev jag så oerhört störd av grymtande män. Det verkar som att de som gör det vill ha uppmärksamheten. Mina tankar for alltid till hur låter inte de här männen under själva sexakten.
Och med det i huvudet, hur kul är det då att träna bland en massa grymtande hormonstinna brunstiga män redo att betäcka...

söndag 28 oktober 2007

The Hives livar upp hösten

Jäsiken vad bra nya Hives-plattan är. Den är så skönt spretig mot deras tidigare plattor vilket gör den underhållande att lyssna på.
I dag fick jag dessutom en biljett till deras konsert i Annexet den 4 december i present av min kära fru.
Nu ser jag ett stort ljus i höstmörkret. Jag gnolar på favoritspåret: "Got me ticket and I won't be long".

fredag 26 oktober 2007

Utan kalsonger men inte byxlös

Jag måste alltid ha koll på kallingar, strumpor och tröjor. Att dagligen cykla eller springa till jobbet innebär otroligt mycket planering om man ska ombyte med sig. För inte vill man gå svettig på jobbet. Och inte vill man ha stinkande kläder på sig.
Det händer att planeringen ibland spricker. Jag glömmer strumpor och... ja, hmm... någon gång har jag gått utan kallingar.
Mardrömmen är att glömma byxor. Att jag tvingas ha på mig träningsbyxorna, med ett upprivet hål för knät efter senaste korpmatchen, och sedan stå där och filma säg... Izabella Scorupco.
Jag skulle kunna köpa byxor i den billiga klädaffären i Slussengallerian som ligger närmast mig. Men bara i nödfall. Synd att det inte finns någon Dressman i krokarna - då hade jag säkert fått tre till priset av en.

Så ska det låta Robert Wells

Undrar om Robert Wells sitter och formulerar på en stämning på det här Youtube-klippet?

Tobbe - nu blond och smart

Haha, Tobbe (Torbjörn Ek) på Aftonbladet och TV7 har gjort det igen. Kolla hans senaste infall.

torsdag 25 oktober 2007

Stieg Larsson-hysteri

Inga bilder från Idol-campus i dag. Fick omprioritera och satsa allt krut på en välbesökt presskonferens i Brunogallerian vid Götgatan i dag. Vilka som skulle spela huvudrollerna i filmatiseringen av Stieg Larssons deckartrilogi skulle avslöjas.
Det blev Noomi Rapace och Michael Nyqvist.

Bra val enligt dem som läst boken. Jag är en av få i Sverige, har jag förstått, som inte läst en rad ur Stieg Larssons superpopulära deckare. Ska jag nu se filmen innan boken?

Åkeeeej - vad säger han nu då?

Kommer på mig själv att alltid höja ljudet ett snäpp när Fredrik yttrar sig i "Bonde söker fru". Men det är hans dialekt som är så grov och ohörbar.
Vänder mig mot fru i tv-soffan men hon fattar inte heller något. Men hans åkeeeej är sköna.

onsdag 24 oktober 2007

Okej att skojhångla eller?

Ooops bilderna i Aftonbladet i dag på journalisten Anders Pihlblad och statsministerns närmaste medarbetare Ulrica Schenström är dagens snackis. De går i närkamp så att säga.
De hånglar bara på skoj på krogen säger den utpekade TV4-journalisten till Resume.

Tur att amerikaner inte hittar

...och de amerikaner som inte är fredliga kan inte hota med att säga "jag vet var du bor"... Kolla här.

Rattade in den här...

Det finns en amerikansk fredsanda som ibland ter sig lite - annorlunda... Kolla här.

Nobben av Persbrandt

Ingen Mikael Persbrandt intervju på fredag. Trist. Han väljer att inte tala med TT för han vet att det ändå hamnar i kvällsisarna. Men han ska tydligen prata med någon annan och kommer inte det då att citeras tror han?
På fredag är det nämligen stor pressdag för filmen "Solstorm" med Mikael Persbrandt och Izabella Scorupco i huvudrollerna. Izabella får vi dock intervjua. Gott så.

tisdag 23 oktober 2007

Ser mina bilder på Ken i tv

Tjoho. "Bad boy" Ken Ring i Kanal Lokal. Kanske inte så mycket att jubla åt men äntligen har jag fått se bilder som jag själv filmat i tv. Lyckades "ratta" in Kanal Lokal på tv hemma. Comhem har tydligen lagt ut kanalen i sitt utbud nu. Strålande.
TT levererar dagligen bilder till Expressens lokal-tv. Och med det har kanalen även fått en tittare i Älvsjö.

Guldsympatier

Hellre IFK än DIF.

måndag 22 oktober 2007

Bara åka en stund

Jag förstår varför de står där de står utanför kassorna. Men måste de ta tio spänn för en minuts skakning. Inte nog med att man har fulla kassor att bära man måste dessutom slita bort sina barn från attraktionerna och det kostar samhället, om man räknar på det, mycket plåga, tid och pengar.

Hives blandar och ger smakfullt

Dagens gymskiva: The Hives "The black and white album". Nu är det riktigt skojigt att lyssna på ett helt album med Fagerstabandet. Tidigare har det i princip varit garagepunk från första till sista spår. Nu blandas det mellan tokiga gästproduktioner av hiphoppare till garagepunk till orgel inspelat på fickminne. Det blir aldrig tråkigt mellan biceps och triceps. Bästa spår just nu: "It won't be long".

Ingen nästa man till rakning


Det känns kallt och obehagligt. Tänk vad mycket som sitter i några strån i ansiktet. Jag rakade av mig skägget i morse och sparade lite runt munnen. Får en massa kommentarer.

Själv är jag obekväm och känner mig som sliskig Günther eller en slö åkare från Vännäs.

Ska nu åka hem och spreja testosteron i ansiktet så att hårväxten kommer tillbaka.

Erik Helmerson was here

Haha, då har äntligen Erik Helmerson googlat sig fram hit på sitt namn. Jag skrev ett blogginlägg i torsdags om att vår filmskribent ohämmat kan googla sitt namn. Det tog något dygn innan han upptäckte sig själv på denna sajt.
Se hans häftiga kommentar här.

Kimi snabbast i världen

Kimi Räikkönen F1-mästare. Stort som satan i Finland. Finnarna sitter som besatta och tittar på på de urtråkiga tidsträningarna inför loppen.
Vad gör de inte nu när de åter har en finsk Formel1-världsmästare. Min fabror Veikko i Helsingfors har säkert lördag hela veckan...

söndag 21 oktober 2007

Gå ut på landet

Längtar till en promenad hemma i Smedjebacken. Tyligen har en ny slinga invigts. Se DD.
Mycket vuxenpoäng på promenader. Men som numera etablerad storstadsbo uppskattar man att stilla vandra i naturen.

lördag 20 oktober 2007

Jihde-dansen värmer

Skönt att se Peter Jihde dansa loss på "Idol" i går. Släpper han loss så där är han än coolare...

fredag 19 oktober 2007

Filmregissörer gör mig knäsvag

Det ger mig obehag, lite nervdaller. Det händer rätt så ofta att jag filmar intervjuer med filmregissörer. Som Mikael Håfström i dag. Det gör mig nervös. Dessa män, kvinnor för den delen också (men dem blir jag ju konsekvent nervös av), är personer som sitter i månader och millimeterfilar på ljud och bild.
De är filmkonstens maestron. Och där kommer jag med min i sammanhanget simpla lilla kamera och ska ställa in skärpa och ljus på dem som borde veta bättre. Dessutom ska mitt lilla mästerverk, ett tv-klipp på cirka två minuter, efter en timme eller två ut i TT:s videobutik. Redigeringen blir därefter.
Men med det här arbetssättet får jag ut mer action än självaste Bruce Willis.

Nurå inget snorande tack

Så där. Då har man fått en spruta mot influensan. Förra vintern var jag ändå förkyld men hoppet är det sista som överger en...

Cykelterror gör män galna

Cyklar kan plocka fram det värsta ur män. Somliga män. Inklusive mig.
Vid flera tillfällen, alltid på Stockholms broar av någon anledning, så ska det rejsas mellan män. Jag ser en sport i att göra omkörning av cykelbud - de blir ju så sura då. Här kommer en amatör i fladdrande röd regnjacka, blå ryggsäck och joggingbyxor och har mage att trampa förbi dem.
Men blir jag själv omkörd av hakar jag på cyklisten. För jag vill inte bli omkörd, det sårar min manlighet (löjligt, jag vet, men den mekanismen sätter i gång i manshjärnan).
De gånger jag kommit ikapp och kört om den som kört om mig brukar jag få någon hånfull kommentar. Senast var det en som applåderade och skrek med barnslig stämma "åh vad duktigt man kan va på att cykla då, heja heja". Jag vinkade tillbaka.
Och nyligen gjorde jag samma sak åt en annan. Jag hade kört om honom men plötsligt, som av min bara uppenbarelse, fick han fart på hjulen igen och körde om mig. Jag applåderade.
Visst är det löjligt. Jag är så väl medveten om det barnsliga i det här men det här beteendet kommer fortsätta.
Var det slutar? En cykelfajt med nävarna kanske? Moget Marko, väldigt moget.

torsdag 18 oktober 2007

Veckans bilder från Idol-campus

Sam Hagberth låg i soffan utanför studion när vi kom dit. Han låg kvar när vi gick.

Amanda Jensen repar - fortfarande med röst som inte sätter alla tonerna. Men Amanda klarar sig ändå.

Tobbe Ek på Aftonbladets kanal TV7 zoomar in Mattias Andreassén.

Samme Tobbe hade en beef med Jihde i veckan. Åtminstone var det så hemmaredaktionen vinklade hans intervju med programledaren Peter Jihde. Som svar på en fråga om vad han göra bättre som programledare ska Jihde ha läxat upp reportern och påpekat att han liksom Tobbe "viftar med händerna som flugsmällare".
Här är hela Tobbes intervju.

Ghatania Holmgren tycker det finns fördomar om att skåningar i olika sammanhang gaddar ihop sig mot resten av landet. Hon är från Falsterbo.

Sam och Amanda är riktiga skåningar. "Skåne har en viss talang", säger de om att det sydligaste landskapet står bakom närmare hälften av finalfältet i "Idol".
Andreas Sjöberg har fått en signerad tröja av hockeylaget Redhawks. Nu väntar han på en liknande gest av Malmö FF.

Mera Dalarna

Gävle-Dala delas upp. Äntligen mera Dalarna.
SVT:s programdirektör Jan Axelsson har i dag presenterat sju nya lokala editioner av de regionala nyheterna som ska träda i kraft 2008.

Heja Dejan

Jag är ett stort fan av Dejan Cukic skådespeleri. Nu ska dansken spela demonregissören Marko (Säävälä hihi...) i den hyllade danska dramaserien "Föreställningen". Seriestart i SVT den 29 oktober. Sex avsnitt.
Marko gör en "Ingmar Bergman". Det vill säga: Marko sätter sina kvinnor, exfrun Eva och sin nuvarande kvinna Tanja, i huvudrollerna i sin nya pjäs. Den utspelas på teatern som drivs av hans bästa vän Jens.
I andra roller ses Pernilla August (som exhustrun Eva).
Dejan Cukic är känd som maffiaboss i norska thrillerserien "Torpedo". Han har också spelat kriminell i "Anna Pihl" och "Den lejde mördaren".

Erik Helmerson här är du

Erik Helmerson. Nu får vi se hur lång tid det tar innan han ser det. Ska vi ge honom ett dygn? TT Spektras filmjournalist googlar nämligen sig själv utan att skämmas det minsta för det. Pssst... jag med.

onsdag 17 oktober 2007

Hives vs Kent

Äntligen är höstfloden av nya skivor över oss. Jag är som ett barn på julafton. I dag släpps både Kent (tjuvstartade visserligen i butik i fredags) och The Hives. Jag älskar båda banden men måste säga att jag mest sett framemot Fagerstabandets nya platta "The black and white album".
På jobbet märks också skivhöstens antåg. "Har du Kents nya - får jag låna?" är dagens mest använda fråga på TT.

Huvudet på skaft


No hands. Imponerande kvinna av afrikansk ursprung på väg mot pendeltåget. Hon hade sin väska på huvudet och gick runt i rusningen utan att vackla. Folk vände sig om och viskade om henne. Konstigt över en sådan liten sak egentligen. Men det gjorde intryck.
Nu ska jag i dag testa och bära min kamerautrustning på huvudet. Man får ju två händer fria då.

tisdag 16 oktober 2007

Hur är formen Ed Belfour?

Ed Belfour spelade inte i kväll. Hade varit lite för mycket begärt kanske att spela jetlaggad. Men sånt händer ju under VM.
Nu blev jag dock rädd av det lilla jag fick se av NHL-legenden. 42-åringen såg ut att vara lite kraftig. Inte såg han direkt ut som en vältränad annan ålderman som Dominik Hasek.
Men stor som en nallebjörn kanske han kan mota puckar med bara sin fysik. Men har gubben orken?
Usch jag får ont i magen - det lutar mot en verklighetens "Offside" i Leksand.

Schlagerunderhållning i eftermiddag

I eftermiddag blir det kul tv i SVT1 strax efter klockan 16. Nä, det är inte någon Åsa-Nissefilm utan presentationen av titlar och upphovsmakare bakom 28 av 32 låtar i Melodifestivalen.
En Notarius Publicus sprättar kuvert i slow motion, skruvar på glasögonen och försöker se och uttala vad som står på lapparna. Stor underhållning.
Men bara om du har tid.
Att SVT har mage att sända spektaklet. Men de kanske har pimpat upp presentationen nu när den tv-sänds. Kristian Luuk kanske drar en vits?

Leksandsfrälsaren är här

Frälsaren är här. För bara några timmar sedan landade NHL-legenden Ed Belfour på Arlanda. I kväll står han i målet för Leksand.
Med tanke på hur Jussi Riksman debuterade för Färjestad i går (fem insläppta puckar på drygt 20 minuter) och att jag inte kan släppa tanken på komedirullen "Offside" (avdankad fotbollsproffs kommer till bruksorten men visar sig vara en överviktig suput) så känns det lite darrigt med en 42-åring i målet.
Dramat visas i TV4 Sport i kväll. Leksand mot Västerås. Ed Belfour i målet. Shit.

måndag 15 oktober 2007

Finska blodet värmer

Känns som andragenerationens finnar är starkare än någonsin i Sverige. Upplever det speciellt efter "Kid Svensk" haft sin biopremiär. En slags stolthet och upprättelse. Folk med finsk börd hör av sig på Facebook och vill "adda" en och jag "pokar" regelbundet både eminenta regissören Nanna Houlman och superba underhållaren Markoolio.
Vi har något gemensamt som vi nu kan skryta med. På tiden säger jag. Nut aika on tällä sanon minä.

Efter två år - ny cykelväg

Efter två års cyklande tror jag att en ny kortare väg till jobbet är hittad. För er som kan ert Stockholm kan jag berätta att från Älsvjö har jag cyklat via Örby ut till Gullmarsplan och sedan Skanstullbron över till Söder och raka spåret till Slussen.
Mattias Bengtsson, till råga på allt pressman på Miljöpartiet de gröna, tipsade om hans cykelväg in till stan. Via Västberga industriområde och sedan nya Årstabron till Söder. Därefter mot Stockholm södra, Mariatorget och Slussen.
Kortare?
Nja, det kändes rakare. Ska testa igen i eftermiddag. Känns dumt att ha blåst på i två års tid på "fel" väg. Men sista cykeltrampet är ännu inte taget.

söndag 14 oktober 2007

Dalainvasion äter slut på korven


Bland runt 1400 åskådare i Björkängshallen måste minst tusen varit leksingar. Brukar se ut så när Sveriges populäraste hockeylag reser runt i landet. Synd bara att Björkängshallens personal hade slut på varmkorven redan efter första periodpausen.
Ett tips till Huddinge: Bocka för nästa möte mot Leksand i kalender och ordna en stor leverans från charken.

Leksand i Huddinge

Om några timmar: Säsongens första Leksandsmatch. Stort. Stort i Björkängshallen i Huddinge. Snälla, Leksand gå upp i Elitserien nu så ses vi mot Djurgården på Hovet istället. Det blir publikfest.

Amanda beskyddas

Hon kom in fel i låten, levererade sura toner och var sämst i fredags. Men nä int åk hon int.
Sågade juryn Amanda Jensen? Nä int gjorde dä dä int.
Bedriver "Idol"-juryn beskyddarverksamhet mot henne? Och även tittarna? Amandas Cardigans-tolkning var en total miss. Men ändå går hon vidare.
Jag har inget mot henne. Hon är en skön personlighet. Ser cool och mycket sexig ut, kan sjunga. Men måste alla blunda när hon helt plötsligt var sämst av alla.

fredag 12 oktober 2007

Besök i Kents "psykbunker"


Har sneglande cyklat eller sprungit förbi stället nästan varje dag. Nu har jag varit inne i "psykbunkern". Kent kallar den så. Studion i Örby.

En replokal är aldrig städad eller fräsch. Inte heller Sveriges största rockband.

Utanför studion stod en rad svarta Saabar och BMW:s. Jag och TT Spektras reporter Kalle Dixelius undrade vems som var Jocke Bergs. Det fanns ju barnstolar i flera av dem. Utom en cool svart amerikansk drömbil men den har nog Sami Sirviö som ägare.

Kalle frågade faktiskt Jocke Berg under den så kallade "låtsasfrågan" (en fråga som ställs på låtsas när jag på lite håll tar en klippbild för att fånga miljön intervjun sker i).

- Jag har inget körkort, säger frontfiguren.

Ska vi tro på det eller gled han snyggt ur frågan genom att ljuga.

torsdag 11 oktober 2007

Bilder från Idollägret

I en lagerlokal i Frihamnen har TV4 även i år kamperat Idol campus 2007. Väldigt glamoröst.

Jag bevakar Idol med stor styrka.

Liksom Aftonbladets Tobbe Ek som går i närkamp med sina intervjuoffer, här med Daniel Karlsson, och nästlar sig in i deras inre för att få fram skandalerna. På dem bara!

Är det en playboy bunnie? Nä, det är bara Expressens Bella Vogel-Rödin med en mikrofonmuff där bak (inte TT:s gula vill jag poängtera).



onsdag 10 oktober 2007

Bästa albumspåret

Ett riktigt bra album innehåller alltid spår som blir favoriter trots att de inte släpps som singel och blir stora signum för artisten.
Vilken låt tycker du är det bästa albumspår som gjorts?
Jag skulle först nämna The Hives sista spår på plattan "Tyrannosaurus Hives". Den Rolling Stones-discoaktigt svängiga "Antidote". Eller Kent med ösiga "10 minuter (för mig själv)" från plattan "Verkligen" (som mig vetligen aldrig singelsläpptes).

The Hives och Kent släpper sina nya skivor samma dag nästa vecka. Spooky, hur kunde det bli så här.

tisdag 9 oktober 2007

Få steg under vab

8223. Lägst steg hittills. Inte lätt när man vabbar. Hann med och lyfta skrot på kvällen i alla fall.

Utslagen med Nasse som stöd


Visst är det hemsk att vara magsjuk. Men dess inverkan är så himla påtaglig på barn. Elsa är totalt utslagen. Ingen ork, ingen geist, inget skratt, ingen leklust och ingen aptit.

Så sjuk bara. Det skär i hjärtat.

måndag 8 oktober 2007

Hög igenkänningsfaktor på "Kid Svensk"

Jag tror hon, regissören Nanna Houlman, snott min barndom. Gud, vad mycket jag kände igen ifrån min barndoms somrar i Finland. Musiken, att vara främmande och finare som "svenskbarnen", matbussen, myggen, grusvägarna och förbisvischande rallybilar.
"Kid Svensk" med biopremiär på fredag är något för alla andragenerationens finnar i Sverige. Men även icke-finnar, som polaren Jakob Edling som följde med mig på kvällens galapremiär i Stockholm, berörs av den vackra, ärliga och mycket personliga filmen.
Unga Mia Saarinen i huvudrollen är suverän som ung, arg och bitter dotter. Bra skådisar överlag. Mycket sevärd film - påpekar jag igen.

Finsk dragspelsmusik på biografen Saga på Kungsgatan i kväll.

Finsk öl av bästa sort. Lapin Kulta kaikille!

söndag 7 oktober 2007

Tjoho här ska vi bo

Har en svag känsla av att i dag händer det. Inga fler söndagsturer. I dag hittar vi drömhuset i Skogås. Ok.

lördag 6 oktober 2007

Ett steg tillbaka

8687. Lägst antal dagliga steg hittills. Pappa på besök. Man kan ju inte bara stiga iväg ut på motionsspåret då. Men Hus o villamässan i Älvsjö genererade i lite steg plus frivilliga gå ut med soporna insatser.

Piloten Säävälä

Visst är han fin. Min lillebror Niklas. I dag tog han ut sin 30 årspresent på Barkarby flygplats. 450 knyck i luften, uppochner, loopar, hit och dit.
Det såg lite svajigt ut när han drog i väg med det lilla, och då menar jag lilla, trickflygplanet. Men en ride för livet säger han.

fredag 5 oktober 2007

Peter Jihde i mitt hjärta

Ja du Peter Jihde... Jag behövde då aldrig tvivla.
Jihde är kung av direktsändningar även om det är musikunderhållning som "Idol". Intelligent, bra frågor och kvick med pigga repliker. Hans signum helt enkelt.
Det blir sköna fredagar hemma i tv-soffan i höst.

Hej, se mig i ögonen

De är smala och tajta. Inte särskilt snygga. Rätt osexiga. Men det är så löparbrallorna ser ut. Tajta för minskat luftmotstånd och smidighet.
Men jag är så trött på folk som jag möter på jobbet eller dagis som sneglar ner mot mina ben varje gång vi ses efter en cykeltur eller en löprunda.
Jag förstår och sympatiserar nu med kvinnor som har stora bröst. HALLÅ! SE MIG I ÖGONEN!

torsdag 4 oktober 2007

Boka in en träff med Samuel i morgon

"Jag har alltid velat träffa Jimmy Jansson". Ja, titeln säger allt. Man måste bara få höra åttaåriga Samuel Svensson från Orust framföra den på "Lilla melodifestivalen" i morgon.

Jag stegar vidare

52 225 steg på tre dagar. Måste säga att det går bra i Korpens stegtävling.
Stegräknaren rekommenderar 7 000 steg om dagen men det är ju busenkelt att få ihop. Eller gäller det rörelse för genomsnittsamerikanen som brottas med övervikt och stillasittande?

onsdag 3 oktober 2007

Hatar kaffekoppar

Jag hatar övergivna, halvt uppdruckna kaffekoppar. Dagligen ser jag dem på jobbet. Har jag varit borta från arbetet någon dag så nog fan dyker kopparna upp i mitt rum för att någon annan använt studion. Bottenslasket ser inte heller så trevligt ut.
Jag vet inte om jag hade varit mer tolerant ifall jag själv var kaffedrickare. Men jag tycker att dricker man kaffe i uppiggande syfte borde man vara så speedad att man orkar ställa tillbaka sin kopp. Och dessutom diska den för i personalköket svämmar det periodvis över av kaffekoppar i vasken.
Skulle man göra en drive i kontorslandskapet och samla kaffekoppar skulle man kunna stapla det ihopsamlade på hög så att det räckte till månen.

tisdag 2 oktober 2007

Besatthetens dagar

Facebook, bloggen, "Heroes", stegräknare, Tippeligan, DN Bostad... mycket saker man är besatt i just nu. Alla dessa måsten. Tänk om man skulle ta ledigt från allt detta en hel vecka.
Skulle man finna någon slag inre frid eller skulle man bli besatt av något substitut?

Jag faller sentomsider för bönderna

Fick träffa bönderna som ska få tv-tittarna att mysa av värme i höstmörkret. Pressträffen hölls på lantligaste miljö på Skansen i Stockholm.
Förutom mötet med de åtta bönderna visades även de tre första avsnitten av andra säsongen av "Bonde söker fru" i en iskall lada vid Bollnästorget.
Och jag måste säga att jag missat hela grejen med programmet förra hösten. Men det jag såg nu var så himla bra. Pinsamt, varmt, romantiskt, roligt och sorgligt - ja, här kommer alla känslorna på en och samma gång. Nu är jag såld på "Bonde söker fru". Ska följa varje avsnitt i höst. Gör det du med.
Enda missen TV4 gjort i år är att de valt ut fyra bönder som ska få träffa sina "dejter". De fyra utvalda baseras på dem som fått flest brev. Där gör TV4 fel för de missar flera goa personligheter som inte fick så många svar men som skulle bjudit på underbar tv-underhållning.

måndag 1 oktober 2007

Längtar till finska skildringar

Nästa vecka har "Kid svensk" biopremiär. Som jag har längtat. Sväljer allt som har att göra med andra generationens finnar. Ska tydligen vara en riktigt bra rulle om en arg, ung finska i Sverige.

Stegar till match

6809 steg hittills. Kallad till korpmatch i fotboll i kväll. Undrar om man kan ha stegmätaren på sig under matchen? Risken är väl att den går sönder när jag snubblar eller krossas av en boll som tar rätt i muren.
Får nog räkna matchen som motion vilket per automatik ger 2700 steg.

Ludvika stort i etern

Stort i P3 just nu. Programmet "Christer" pratar om Ludvika i två timmar. Förra veckan gjorde man nedslag i Luleå.

Största bloggen stoppas

Alex Schulmans blogg på Aftonbladet stängs ner. Han skriver att han inte känner igen sig själv längre i den hårda och hätska stilen när han hänger ut folk och kändisar.
Moget om det nu är sanningen. Eller så blev påhoppet mot Aftonbladets egna tv-skribent droppen.