fredag 30 november 2007

Snoriga hälsningar

Man var fullt frisk i tre dagar. Nu är jag förkyld igen. Vad är vitsen med den där influensasprutan egentligen?

Puh vilken bioupplevelse

Jag tog min dotter på bio för första gången i dag. En stor upplevelse för oss båda. Men för stark tydligen för Elsa.
Hon gillade inte nedsläckningen i salongen och nedtoningen mellan avsnitt och klipp då det också blir mörkt.
Nä, det blev tjugo minuter av Lilla spöket Laban och sedan ville hon inte vara kvar längre. Nu sitter hon trygg framför hemmabion och ser Nalle Puh.

Han vet var skidspåren finns

Inget Vasalopp i vinter. Men den här killens hemsida var värdefull förra gången. DD har en artikel om Mikael Kjällbring som startade www.skidspar.se
Hoppas nu att det kommer snö i Stockholmsområdet för jag vill åka på längden igen. Men i vinter bara ett kort lopp på fyra mil, Norrbärke Ski Maraton i Smedjebacken.

torsdag 29 november 2007

Dramat kring "Idol 2007"

Så här blev dagens nedslag i "Idol"-lägret i Frihamnen. Finns på pigga Sydsvenskans-sajt. Här.

Globen hägrar för idolerna

Usch vad det drog kallt i Idolstudion i Frihamnen i dag. Är det gasläckaget i området som satt sina spår? Ingen verkar våga dra på värmen. Och stackars idoler.

Värmande är alla ambitiösa plakat som sitter uppsatta utanför studion. På väggen är det Amanda som får mest uppmärksamhet av de som är kvar.

Amanda Jensen sjöng "Hallelujah" av Leonard Cohen så att hon grät på repetitionerna i dag. Stark låt och snygg personlig tolkning.
Juryn har gett idolerna en låt att glänsa i och en att anta som en utmaning. Det som sticker ut är att orörliga Andreas Sjöberg tvingas svänga loss i "Conga" av Gloria Estefan. Han är i krig med juryn. Men hans gläns i Aerosmiths "Cryin" var mycket imponerande. Han kanske går till Globen trots allt.
Mer initierat bakom kulisserna skvaller hittar du på Aftonbladets Torbjörn Eks blogg.

TT Spektras reporter Sara Åkesson på sträckbänken. Ibland är väntan lång på intervjuer.


onsdag 28 november 2007

Cosmo Kramer är än mer skum

Vi sitter och betar av den åttonde säsongen av "Seinfeld". I dagarna släpps den sista dvd-boxen. Måste säga att sedan Michael Richards rasistiska raseriutbrott på en ståuppscen kablades ut över hela världen så har Kramer tappat sin charm.
Jag kan inte se på honom längre med samma underhållningsvärde. Tankarna går osökt till: Han är alltså en riktigt jävla skitstövel egentligen.
Synd men så är det. Nu sitter evige förloraren George på tronen.

Ingenting blev nyhet

Tobbe Eks intervju med Seinfeld har blivit en nyhet i SvD. Kolla här.

Ingenting med Jerry Seinfeld

Av ingenting blev det underhållande om... ingenting. Lite Seinfeldskt måste jag säga.
Kolla Aftonbladets Tobbe Eks möte med Jerry Seinfeld som igår var på Sverigebesök.

Här är TT:s eminenta inslag. På Sydsvenskan.

Hiphopsverige på några dagar

I förrgår Adam Tensta. Igår Dogge Doggelito. I dag... Markoolio? Nä, jag bara skoja.

Känns som att jag fått en varierad inblick i svensk hiphop av i dag. Tensta för en tuff nytänkande framtid med samhällsmedvetna texter. Dogge för en tillbakagång till en hobbyliknande verksamhet med texter om stora rumpor.

tisdag 27 november 2007

Jag har hantlangat



Jag har lyst med ficklampa. Brutit strömmen. Och mest tittat på. Brukar fungera så när jag ska hanverka hemma. En granne till hantverkare satte i eftermiddag upp belysningen i vårt vitrinskåp.

Det blev fint. Och jag står fortfarande kvar och tittar.

Stå upp i kylan

Folk packar ihop sig som pingviner i entrén innan perrongen. Fattar inte det. Det handlar om att kunna stå ute i kylan i max fem minuter innan pendeltåget kommer.
Jag irriterar mig på stockholmare fastän jag själv snart klassar in där. Jag har bott i huvudstaden sedan 1999 men känner mig fortfarande här bara på besök. Men ibland är storstadsborna sådana mesar.

måndag 26 november 2007

Möte med svenskt hiphophopp

Adam Tensta, svensk hiphops nyaste lysande stjärna, är en cool kille. Tänk om jag vore rappare. Då skulle jag heta Marko Smebacken.

Uggla på bladet

Nu finns Magnus Ugglas blogg på Aftonbladet. Sell out? Nja, jovisst.
Hoppas han inte hämmas av det faktum att han faktiskt får betalt av skvallertidningen och verkligen skriver vad han tycker även i fortsättningen.

söndag 25 november 2007

Visdomsord om livet ältas

Existensiella frågor har alltid berört mig. Därför såg jag med rätt stort intresse på kvällens dokumentär i SVT "Ambres... en död talar".
Snickaren Sture Johansson låter Ambres från tretusen år tillbaka komma in och ta över hans kropp.
I transliknande tillstånd får Ambres komma till tals inför tv-kameror. Väldigt djupa filosofiska inlägg. Fascinerande men vad ska man tro. Man har hört det ältas förr.
Vara kärleksfull, visa respekt och leva livet efter det. Jo, det är väl bara att fortsätta så får man se vad som händer den dagen man dör.

Slut på hus

Slut på vårt söndagsnöje sedan en månad tillbaka. Det finns ju inga hus att åka och titta på längre. Bostadsmarknaden är verkligen dålig just nu.
Nä, denna gråa och trista söndag blir Skärholmen centrum och hitta present till gudbarnet Jennifer som fyller elva.

Seinfeld filmas av andra

Jag har tidigare flashat att jag ska få filma Jerry Seinfeld under sitt Sverigebesök på tisdag. Det uttalandet får jag äta upp nu som jag misstänkt.
Vi får en intervju men vi får inte filma den själva. Vi har fått en så kallad tv-slot vilket innebär tio minuter med stjärnan men filmbolaget riggar upp personal, kamera och ljus. Reportern går in och gör intervjun och får direkt efteråt en videokassett i sin hand. Som intervjuer på en fabrik, snabbt och effektivt på löpande band.
Men tråkigt för mig som inte får följa med filmskribenten Erik Helmerson. Däremot ska jag få filma den så kallade photocallen, mycket engelska tv-termer nu, vilket är en kort fotosession då alla stillbildsfotografer bränner av sina bilder. Det brukar vara lite småkaotiskt och kul att filma.

lördag 24 november 2007

Kickarnas fest

Vilken kick jag fick på gårdagens TT-fest. Alltså missförstå mig rätt; det var ingen ny drog jag testade eller så utan ett tv-klipp jag redigerat ihop visades för 160 personer i salongen på Teaterskeppet. Det var ett femminutersklipp med kändisar i lite roliga situationer. Kändisar vi mött under året.
Och det blev väldigt populärt. Skratten och haglade och för ett ögonblick, djupt nersjunken i salongen, förstod jag kicken en regissör kan få när biopubliken för första gången möter ens verk. Fantastisk känsla.
Kanske inte lika roligt om de buat eller inte skrattat alls.

Henrik Montgomery på Scanpix berättar något mjukt åt TT Spektras Kalle Dixelius.

Svenska Grafikbyråns hårdrocksrepresentant.

Sara Åkesson och Mimmi Fristorp på TT Spektras under en fin stund.

TT Spektras Erik Helmerson firade 40 år förra helgen men orkade ladda om för ytterligare en fest. Ett styrkebesked på ålderns höst för alla blivande 40-åringar (som jag).

Coverbandets sångare stod för en folklig repertoar. Men ormskinnskostymen hade inte gått hem i Smedjebacken.

TT-öl åt TT. Fint samarbete på festen. TT Spektras Daniel Åberg i bakgrunden har en blogg.


Samme Daniel Åberg pekade mot taket och sa "en uppochnervänd julgran är det här någon slags antikristjul vi ska fira?".






Tjejernas Idol trots allt

Enligt min fullt statistiskt underbyggda enkät om "Idol"-favoriter här på min blogg så blir det tjejernas afton i Globen. Ni rankar Amanda och Marie högst.
Och efter gårdagens chock, Daniel Karlsson fick snopet lämna talangtävlingen, så känns det som att mina läsare har kollen. Om nu Andreas ryker nästa gång.
Jag åker till studion i Frihamnen för att bevaka "Idol" nästa fredag. Vi får se vilka som äger Globen veckan därefter.

fredag 23 november 2007

Jobba jobba jobba

Otroligt stressig dag till ända. Men nu är festkläderna på. Dags för TT-fest. När ska jag hämta andan? När jag ligger nersupen under bordet kanske :)

torsdag 22 november 2007

Musik till folket

Nu är spellistan klar för TT-festen i morgon. Det blir folkligt tema. E-Type, Donna Summer, Mika, Justin Timberlake, Britney Spears, Fancy, Diana Ross, Tom Jones, Scissor Sisters, Leila K, Sahara Hotnights och... Kent.
Men jag ska bara spela en halvtimme som gäst-dj. Kanske att jag greppar micken också, måste ju slå ett slag för folkligheten, jag anses vara "Folkets man på TT".

Fisk eller ros

Jag valde att kasta fisk. Mer än 100 000 har dock valt att kasta en ros på Tokio Hotels sångare Bill Kaulitz.
I ett spel på www.voolife.com så får ungdomar ge kändisar fisk eller ros. Här är länken till spelet.

Selänne till Leksand?

Ännu en NHL-legend till Leksand? Teemu Selänne har synts i dalaorten skriver Falukuriren.

onsdag 21 november 2007

In med bollen i mål

Ett annat obehag infiner sig inför kvällens match på Råsunda. Men nu får de, fanimej, ta sig samman och fixa EM-biljetten. Jawohl!

Sjukt i överklassen

Blev lätt illamående efter en titt på hur överklassen har det. Kommande dramaserien "En spricka i kristallen" i SVT (premiär 10 december) skildrar PG Gyllenhammars dotters liv. Den bygger på Cecilia Krusenstjernas roman med samma namn.
I dag såg jag den första av två entimmesavsnitt. Den skildrar en flickas uppväxt i en sjuk familj. Hon söker sin faders kärlek (men han är aldrig hemma). Mamman är bara elak och trakasserande. Huset är stort men ack så tomt på meningsfullt liv.
Flickan har noll självförtroende och man vill bara skaka om henne och be henne att, fanimej, säga ifrån. Det är så frustrerande att se Källa Bies handfallna karaktär och föräldrarna Jessica Sandéns och Peter Anderssons kyla.
Man känner bara obehag. Dramat är gripande. Missa inte.

Foppatofflan på glid

Nu jublar väl alla som hatar Foppatofflorna. Företaget är i kris, kanske i gungning. Crocs har problem med stämningar gällande leveranser och undanhållande av information skriver DN.

tisdag 20 november 2007

Perkele han bajsa i min lott

Ramlade in i "Grannfejden" på TV3 i kväll. Vilken finnfajt om kolonilotter i Flemingsberg. Nersupna människor i en djupt infekterad konflikt. Tragisk historia men ändå satt man där som klistrad och hörde Roger berätta att han stoppat undan avföring som någon saboterad hans lott med. Men när han fick höra att det skulle kosta 7 000 spänn att ta fram dna på skiten så slängde han bajset som han haft i förvaring i två veckor.
Ja, ni hör ju nivån på det hela. Värsta var att majoriteten av personerna i fejden var finnar.

Glad julvärd i SVT

Jag höll på Babben. Men årets julvärd i SVT blev Anne Lundberg. Jag tycker hon är bra men lite för klämkäck. Kan hon ge oss en sur min någon gång? Här vårt inslag från i dag.

måndag 19 november 2007

Sabotage mot danskt drama

Hur lyckas SVT för andra gången sabba textningen av den danska serien "Föreställningar"? Som tur var i kväll så handlade det om den svenska Pernilla August rollfigur men annars är det tyvärr svårt att förstå danskan.
Nu "räddar" SVT textproblemen med att åter visa en repris.
Efter ett digert år för svenskt drama ser jag ett insidersabotage på SVT. Någon dramanisse som buggat textapparaten under "Föreställningar" och skriker ut "danskjävlar" i ren psykopatisk hämnd när han lyckas.

Suddar inte bort sura minen

I går däckad av feber. I dag en sur finne. Det känns som allt är ett irritationsmoment. Jag går omkring som en tickande bomb och fäller sura kommentarer. Stackars fru och barn.
Men ibland är det bara så. Surt sa räven...

söndag 18 november 2007

Vi missade inte ens...

Efter gårdagens utspelning i Madrid kan man väl glädja sig åt det här klippet och konstatera att det ha varit värre.

Jag längtar till 40

Många i min omgivning reagerar att jag ser framemot min 40 årsdag. Alltså bara festen, inte åldrandet och ångesten kring det utan bara yran och glädjen runt kalaset.
Jag hade en riktigt trevlig 30-årsfest som var ett minne för livet. Alla mina vänner, nära och kära och sedan en hejdundrande fest med tal, band, dj, tårta, mat och dryck. Så ska det vara.
Jag har fyra år kvar tills de 40 men jag planerar redan för festen. Den ska bli ännu bättre så notera redan nu en fest hos en knäppgök år 2011. Missa inte den!

På fest för att fira Erik

I går var på min kollega Erik Helmersons 40 årsfest vid Nytorget på Söder. Han hade hyrt in sig på lokal på ett ställe med boule, fotbollspel och bordtennis. Supernajs fest. Vilka fajter det blev runt fotbollspelet. Underlaget var svårare än det på Windsor Park i Nordirland i går för hur många kan skryta med att ha spelat fotboll på en ölindränkt plan.

Daniel Åberg och jag agerade stilikoner. Daniel är författare och journalist. Kolla hans blogg här.

Svar från stoppa tofflor-folk

För en tid sedan skrev jag ett blogginlägg om att min dotter fått ett par rosa foppatofflor i present. Och de här tofflorna upprör och engarerar folk.
Kolla mejlsvaret jag fick i dag:

Hej! Vi på Stoppatofflorna.nu hör av oss till er för att ni liksom oss skrivit om foppatofflornas förfärliga framfart! För att visa vår avsky mot dessa fula skodon startade vi ett upprop emot dessa på vår hemsida: www.stoppatofflorna.nu .
När vi når 1000 underskrifter ska vi överlämna dessas till Foppa himself så han förstår att sluta upp med den förskräckliga importen. Vi är nästan där!! Därför har vi sagt att vi kör stenhård uppmuntran till er och till tidningar och alla andra en vecka framåt nu (V47).
Vi behöver ca 150 underskrifter till för att nå vårt mål, så det hade varit snällt av er om ni velat skriva under vårt upprop, kanske mejlat en kompis eller två att göra samma sak.
Tycker ni bara att det här är en jäkligtjobbig kommentar och ni kanske älskar Foppa-tofflor, var lugna, vi kör bara vecka 47 ut och kommer därför inte skriva fler sådana här till er.
Vi hoppas dock att ni sympatiserar med oss!!!
Med vänlig hälsning Stoppatofflorna.nu-teamet

lördag 17 november 2007

Amanda är dotterns idol

Amanda, säger hon. Elsa har bra smak när det gäller att "Idol"-favorit. Hon studsar och sjunger med varje fredag.

fredag 16 november 2007

Här är de 24 luckorna

Och så här ser kalendern ut för den som vill öppna luckor i år.

Här är årets julkalender

"En riktig jul" är namnet på årets julkalender i SVT. Jag har sett några klipp ur avsnitten (det ska va 24 stycken va?...) .
Och det verkar bra. En slags kombination av vardagen i nuet och en magisk sagovärld.
Den handlar om 9-åriga Mila (Olivi Nystedt) som kämpar för att få en riktigt jul. Hon tror att mammas (Vanna Rosenberg) intresse för grannen Klas (Kalle Westerdahl) hotar en fridful jul hemma. Hjälp med att sabotera mammas kärleksaffär får hon av en slö tomtenissa (Suzanne Ernrup). I andra roller ses Allan Svensson (som Tomten) och Johan Ulveson (som slemmig programledare).
Jag och Elsa ska definitivt se det här.

Uppriven nöjespark

På Gröna lund är det inte så mycket fart i dag. Det grävs och dras nya rör, kanske en ny attraktion under jord? Tunnelbana för alla lantisar.

Rosenfeldt har strejkläge

Var på presskonferens om årets Julkalender i SVT. Manus skrivet av Hans Rosenfeldt. Tänk om det vore manusstrejk i Sverige då skulle produktive Hans bara själv stjälpa flera stora produktioner.

torsdag 15 november 2007

Cdwow suger

Cdwow.se på nätet har bra priser och fraktfritt men deras leveranser stinker. Aldrig har de det jag vill ha i lager och det dröjer veckor innan det kommer. Jag är nu så less på dem efter ännu en sen leverans.
Vill du ha billigt och är beredd att vänta ett halvår så är de kanske bra.

Tokrolig dalmas på nätet

Läste i Metro i dag om en dalmas som bloggar med egna strippar, filmer och texter. Tokroligt på dalmål deklarerar han. Klart man måste nämna och länka Borlängekillen här.

Ingen akut törst efter eldvatten

Finska systembolaget Alko går i strejk i morgon. Fick översätta en enkät i ämnet som Finska Notisbyrån skickat oss i utbyte. Men finnarna bryr sig inte. De får tag på alkohol ändå om det tryter, säger en man på gatan.
Det puttrar väl hemma i stugorna lika mycket där som här.

Inte en omstart igen

Jag har en redigeringsdator som inte är på humör i dag. Den fastnar och hakar upp sig och det kan i och för sig låta rätt kul när Dustin Hoffman säger "If you dont wanna spend that much" om och omigen tills jag lyckas hejda datorn med en tvångsomstart.
Men så fruktansvärt irriterande och frustrerande när man sitter i stressen. Jag hinner blogga om det medans den startar om. En kanske sunt sätt att bearbeta händelsen på. Istället för att avreagera sig på att dunka näven i skrivbordet - vilket jag egentligen har bra lust till.

onsdag 14 november 2007

Nedslag på Rixnivå

I dag gjorde vi ett arbetsplatsreportage, kändes det som, på Sveriges populäraste morgonshow "Rix Morgonzoo". Titti Schultz, Roger Nordin och Gert Fylking lät oss vara med under morgonen. Kul med radio. Det är så snabbt och direkt. Ingen möjlighet att korrigera och backa, det som går ut har gått ut. Härlig spänning i en radiostudio.
Blev att längta tillbaka till den atmosfären. Jobbade faktiskt på Rix i Göteborg under 90-talet. Visserligen bara en sejour på ett halvår, men ändå.

PS: Titti gick förresten i samma gymnasieklass som min fru.

Jodå det blev Neneh

Vi träffade en hostig Neneh Cherry i går. Hon har legat däckad av bronkit och ställde in förra veckans intervju. Hon ville inte låta sig själv synas så mycket utan gjorde allt för att bandet Cirkus skulle marknadsföras.
Men hennes man Cameron ville inte ens vara med på intervjun och Matt som satt bredvid stampade mest nervöst med skona eller pillade på sina byxor. Och när han väl talade kom det ut en svår mumlande engelsk dialekt.
Ähh, då var det bättre att Neneh, åtminstone här i Sverige, tar till orda. Och hon pratar ju utmärkt svenska. Här är inslaget hos UNT.

tisdag 13 november 2007

Vintern är här

Det grämer mig men i morgon är det nog dags att köpa ett månadskort. Ingen cykling eller löpning längre till jobbet.
Och en tunnare plånbok. Kostar SL-kortet över 600 spänn nu?

Jag skrattar åt snoret

Jag är lite besvärad av en förkylning som knackar på dörren men aldrig kliver in. Lika bra det kanske men en sådan känsla är också lite deppigt hösttung att bära. Som en tickande bomb. Trots influensasprutan har jag fått snor i kranen. Skulle inte det uppoffrande nålsticket ge mig ett skydd på tio år mot detta?
DN skriver i dag att influensan kan snuvas med ett skratt. "Det finns belägg för att din attityd till sjukdomen och även din humor, påverkar immunförsvaret" säger Martin Wahl, chef för smittskyddsenheten i Västra Götaland till morgontidningen.
Jag visste att valet av film i lördags påverkade mer än jag anade. Jag kände att något var på gång i kroppen när vi valde mellan thrillerdramat "Solstorm" eller knaskomedin "Heartbreak kid". Behöver jag säga att vi såg den svenska filmen?

Elsa tar upp julkampen med Carola

Elsa ska bli skivartist. Redan vid två och ett halvt. Dagiset hennes ska spela in tre julsånger med Elsa och Alba (nu får Carola konkurrens inför julskivhandeln).
Men skivorna ska hållas internt inom daghemmen i området. Jag lovar ordna något ljudspår här på bloggen till den som önskar höra ljuvlig musik.

/Avd stolt pappa

måndag 12 november 2007

Dansk drama av högsta rang

Den är så bra. I kväll så smärtsamt bra med den vilsna dottern i serien. Danska dramaserien "Föreställningar" är så stark, smart, imponerande och snyggt producerad.
SVT Drama borde köpa in ett helt gäng danskar för att få fart på svenska dramaserier. Här finns en förebild av rang.

Folkligt på fest

Plockar ihop en spellista till en fest jag ska spela på. Men jag är så splittrad. Har svårt att finna en röd tråd mer än det folkliga.
Jag gillar verkligen, nästan, all musik. Och beställaren har inga krav mer än att jag ska spela på festen. Och då blir jag galen, vilka mer än jag kan svänga sina lurviga till såväl E-type som Justin Timberlake. Någon kanske men det är fest och alla ska ha kul.
Jag försöker nu analysera deltagarna och satsar kanske ändå på det folkliga. Så får det bli... Set the world on fire.

söndag 11 november 2007

"Idol" var surt

Det skulle vara disko och feststämning. Men fredagens "Idol" kändes så surt med alla beska kommentarer och passningar mellan Jihde och jury, mellan jurymedlemmar, Clabbe om juryn, Daniel om Lena och Orup.
Ja, det blev ingen fest. Bara något av tidens anda att bara hålla på och tracka. Kändes surt men det kanske berodde på att jag såg på ett inspelat "Idol" i kväll, en söndag, som oftast brukar vara lite... surt inför en ny arbetsvecka.

Glöm inte hur det var att vara barn

Första övernattningarna tillsammans utan Elsa. Sådan separationsångest men det här gick ju galant. Ringde hem från götet och Elsa bara avslutar en knappt påbörjat samtal med "puss och kram hej då!".
Hon har haft det bra med mormor. Och Elsa blev väldigt glad när hon såg oss igen.
Men varför blir man så mesig och orolig som förälder. Som litet barn lovade man sig själv när man var missnöjd med sina paranteser att aldrig bli som ens föräldrar, en tråkig vuxen som aldrig bjuder till och bara säger nej till allt.
Men nu sitter man i samma båt. Och alltså förstå rätt nu; mina föräldrar var underbara på alla sätt och uppväxten var rätt fri på eget ansvar.
Men föräldrarollen är en förmyndarroll som man får försöka släppa lite på ibland och försöka sätta sig in i och minnas hur det var att vara barn.

lördag 10 november 2007

Roligt i Gothenburg

Redan pa taget in till Goteborg hor jag den forsta vitsen. I radion sager nagon:
Ar du jurist?
Ja.
Da ar inte du vegetarian va?

Sitter pa 20:e vaningen pa Gothia och ser ut over ett soligt Goteborg. Var ar stormen alla talar om? Den enda orkan som synts till ar den svada som kommer ur min mun da detta tangentbord pa hotellet saknarAAO arghh#!*gr#! Ni fattar va?

fredag 9 november 2007

DN är en fin tidning


DN:s journalistik anses av många inom kåren som lite fisförnäm och uppnäst. I dagens tidning så kastar de även den folkliga biotoppen på soptippen.

torsdag 8 november 2007

Här ska det städas - gäster på g

Jag städar alltid som en besatt om jag väntar besök. Som nu när svärmor äntrar lägenheten om några timmar så kör som Kimi Räikkönen med dammsugaren över golv och mattor, plockar undan saker, torkar, plockar undan saker och sätter i gång diskmaskinen.
Varför kan jag inte ha det som det är inför besök. Ytliga jag måste ju visa upp en falsk fasad av ett städat, ordnat och fint yttre.
Min energi är inte alls lika frenetisk inför en vanlig få undan vardagsbestyren-städning. Men å andra sidan besöket för ju något gott med sig, trevligt sällskap och rent hemma.
Det bara att boka in gäster i jämn takt så är ens bostad alltid i finaste klass som inför en lägenhetsvisning.

så här... kan jag prata ibland

Jag har en egenhet som jag undrar om jag ärvt från Dalarna. Jag säger ofta frasen "så här..." när jag liksom saknar ord eller behöver en tankepaus... så här... Min fru undrar var det kommer ifrån för ordet i sig fyller ingen egentlig funktion eller betydelse.
En kompis berättade i går att han stört sig på det hos en dalkulla han dejtat. Men hon använde det i överflöd... så här... flera gånger i varje mening... så här... när hon pratade... så här...
Nu undrar jag om det finns... så här... belägg för den teorin... så här... att det kommer från dalmålet.

onsdag 7 november 2007

Gamla klipp blir dagens snackis

Om man har tänkt sig bli världsberömd bör man tänka på vad man gör och ställer upp på innan genombrottet. Senaste dagarna har det cirkulerat mycket "gamla" klipp på människor innan de blev kända. En del riktigt pinsamma - andra lite gulliga.
I går fanns ett två år gammalt klipp ute på George Clooneys flickvän. Under en ljudlös filmsnutt ser man Sarah Larson på en nattklubb i Las Vegas där hon lyfter sin väninnas kjol och biter henne i rumpan. Ouch!
I dag hittar jag ett inslag på kändisbloggaren Perez Hiltons sajt tmz.com med Gwen Stefani från 1991. Alltså långt innan No doubt slagit igenom. Men klippet är så sött på den lilla rocktjejswannabeen när hon uttrycker sina framtidsdrömmar.
Bättre med såna klipp ute på nätet än pinsamma upptåg när man var ung och dum.

tisdag 6 november 2007

Nänä ingen Neneh

Neneh Cherry ställer in sin intervju med oss på torsdag. Hon är sjuk. Riktigt dåligt skriver Expressen.
Tråkigt. Hade varit en sann glädje och ära och möta den gamla idolen.

Börja ta av de rika...

Tio av 15 moderata statssekreterare har köpt svarta tjänster skriver TT. Nu får väl ändå regeringen sluta jaga bidragsfuskare och ställa in siktet på de rika som smusslar med pengar. Men sådana aktioner lär vi väl inte få se något av på flera år.

"Idol"-Daniel kan sko sig på vitsar

Hittade det här roliga klippet på Aftonbladet. Daniel Karlsson i "Idol 2007" verkar vara en stor skämtare också.
Han borde skeppas till manusstrejkande USA och dra in lite stålar, man har ju läst om hur lite idolerna tjänar.

måndag 5 november 2007

Hösäck byter bildäck

Detta eländiga karlgöra varje höst och vår. I kväll har jag bytt däck på två bilar, hjälper grannen som har ett svagt hjärta, och det är en plåga varje gång.
Men snål som jag är så lejar jag inte bort det... och nog anses det väl som att en riktigt karl byter däck på sin bil - ibland önskar jag att jag inte var uppväxt i en bruksort.

Vem har skickat detta?

Vad sjutton fick jag budat till mig i dag? En p-rulle? Nja, det var bara den mest chockerande och roliga epk (presskit med trailer, filmklipp och intervjuer på dvd) jag fått på länge.
Marknadsförarna bakom bioaktuella "Heartbreak kid", med Ben Stiller och svenskan Malin Åkerman, har tänkt till. P-rullen har en bärande komisk roll i nya filmen.
Nästan lika pinsam som när jag öppnade paketet vid TT:s reception.

Mystiskt klotter på hemorten

Stor humor eller tragisk skolutbildning i Smedjebacken. Vet inte hur detta ska tolkas. Kolla in den här bilden ur Dalademokraten.

Nakna kryddflickor

Har precis klippt ett inslag om Spice Girls nya singel "Headlines". Det är mycket hud. Musikvideon känns mer som underklädesreklam med fem ålande kvinnor.
Enligt uppgift fortsätter strippandet på scen. De får 13,6 miljoner kronor vardera för att strippa under de kommande comebackkonserterna, uppger brittiska tidningar. Hugah!

söndag 4 november 2007

I'm a Barbie girl

Min dotter tittar på filmen "Barbie och Paradisön". Hon har bott hela sitt liv på en tropisk ö. Hon är helt fläckfri, som en Paris Hilton i paradiset trots att hon saknar plastikklinik, skönhetsalong, smink och spegel.
Barbies värld är verkligen glittrig och fantastisk. Vilket ideal!

Moneybrother gillar finska språket

"Minä rakastan sinua låter mäktigt". Anders Moneybrother Wendin berättar i DN:s stora söndagsintervju att finska är vackert. För visst går det att sjunga på svenska om man kan få till det på finska menar han.
"Saatana perkele!", "haista paska" och "jumalauta" är också fina ord. Svordomarna biter bättre på finska samtidigt som det låter som... skön musik.

lördag 3 november 2007

Och vilka är det här då?


Rätt svar vinner en övernattning i Fjollträsk.

Flytt sätter vänskap på prov

Att flytta är ett bättre mått på hur många kompisar man har än facebook. Riktiga vänner dyker upp när en kompis kallar på flytthjälp.
Min kompis Sami i Huddinge har många. Det gör att det går snabbt också. Och lite arbete är mödan värt för en generös inflyttningsfest.

fredag 2 november 2007

Goa Karl Petter

Han är då för god Karl Petter. Hans varma värmländska dialekt är ju inte av denna världen.
Vi stämde träff med Bondeidolen på perrongen i Stockholms central.
Men han sjöng för oss först efter mycket tjat. Hävdade att han inte kunde sjunga där på perrongen, trots att det var helt öde där.
Men han är inte rädd för direktsändningen i kväll och risken att bli utskrattad av en miljonpublik.
- Blir jag inte det i det andra programmet då, skrattar han.

Bondeidol blir sångidol

Säger då det. Grisbonden Karl Petter Bergvall från Säffle ska sjunga i kvällens "Idol" i TV4. "Bonde söker fru"-stjärnan blir nu artist för en kväll. Undrar om juryn ska bedöma hans Gessletolkning? Blir det en gitarr och lägereldsversion av "Tycker om när du tar på mig". Burr.
Vi träffar bonden strax för en intervju. Återkommer.

torsdag 1 november 2007

Bilder från Idollägret

- Jag är så glad att jag har er och inte mitt band.
Daniel Karlsson på dagens repetitioner. Han är väldigt nöjd med studiobandet.
Han ska sjunga Britney Spears genombrottslåt "Baby one more time" på fredag och hylla henne på en t-shirt. Jag sätter en slant på "Leave Britney alone"-tröjan som Marie Picasso bar i dag.

Sam Hagberth ställer alltid upp på en bild. Även om han måste smajla mitt under en kvällstidningsintervju.

Amanda Jenssen är en fröjd för ögat. Tobbe Ek på Aftonbladet måste blunda åt charmen hon utstrålar.

En manlig reporter på Aftonbladet, nämner inga namn, blev så till sig av Marie Picassos version av "Always on my mind" med Elvis att han grät. Direkt efter repetitionen gick han och la en hand på hennes axel och sa:
- Jag måste bara säga...
Och sedan sprack hans röst. Tårarna kom. Sedan grät också Marie. Puh.


Har separationsångesten släppt?

- Pappa jag vill gå till dagis.
- Vad ska du göra på dagis då?
- Leka med dom andra barnen.
Äntligen. Nu har Elsa sagt orden jag väntat på under ett år. Att lämna henne på dagis är alltid en vånda av separationsångest. För hon gråter nästan alltid. Men ett telefonsamtal senare så visar det sig att allt är okej. Det är bara farvälet hon tycker är så jobbigt.
Det är min fru som lämnar på morgonen så hon får ta den tunga biten. Jag hämtar och då möter man en Elsa som kommer springandes med vidöppna armar över hela gården.
Men i dag när man hört de efterlängtade orden av henne känns det lite kluvet. När jag nu har sovmorgon med henne och jag är den som ska lämna henne på dagis. Ja, då vill hon hellre vara på dagis än med mig... hmm...