lördag 27 juni 2009

King of Pop i stereon

Jag har dammat av Michael Jacksons skivor i dag. "Off the wall" är en bra men lite bortglömd platta medans "Thriller" är en klassiker av rang, bara tanken på basgången i "Billie Jean" får en att skaka av spänning.
Albumet "Bad" har jag faktiskt bara på vinyl, en härlig känsla att hålla i det skivkonvulutet, och även det är en grym platta med riviga "Dirty Diana" som personlig favorit.
Självklart var nyheten om hans död en tragisk händelse. Superstjärnan som aldrig fick en normal barndom verkar ha blivit totalt förstörd av stjärnstatusen precis som en annan King.
Jag har i bokhyllan hans självbiografi "Moonwalk" som jag minns var en ledsam och väldigt personlig skildring av bland annat hans konstiga barndom, den som barnstjärna i Jackson 5 och styrd av en tyrannisk farsa.
Läste i DN i dag att boken i svensk upplaga är slut på förlaget sedan början av 90-talet. Men räkna med att någon kommer att skaka fram en ny upplaga. För att inte tala om all kommers kring Michael Jackson som plötsligt får nytt liv.
Kanske skulle uppdatera "Bad"-plattan på cd nu också?