torsdag 31 december 2009

Gott nytt med slutna ögon

Gott nytt år! Jag går snart in i dimman, så var det kanske för tolv år sedan i berusningen, men nu traskar jag in i John Blunds marker och missar för första gången på säg tolv år tolvslaget.
Som småbarnsförälder är att hålla sig vaken till midnatt som ett vasalopp. Och i vinter åker jag inte loppet...

Vrålet från småbarnsföräldrarna

Varför får bara bebisar skrika? Ibland vill vi vuxna också fyra av ett riktigt ventilerande primalvrål.
Som när ingenting hjälper otröstligt skrikande och gråtande sjuka barn vid midnatt. Inte mycket sömn i natt med två snoriga och oroliga barn.
Men fortfarande finns önskan kvar. Snälla, ska jag gå ut och skrika?

onsdag 30 december 2009

Fri från dator och virus

Nu är det liv här igen. Tillbaka i storstaden efter julledigheten.
Jag tror jag att jag aldrig under bloggens treåriga historia haft ett längre uppehåll än nu. En vecka utan ett endaste inlägg.
Har varit rätt skönt måste medges. Det kan vara rätt pressande ibland att åtminstone ha ett hyfsat vettigt blogginlägg om dagen.
Så detta inlägg har tagit mig en vecka att krafsa ihop. Nej, inte riktigt.
Det ska istället kort handla om sjukdom. Efter en perfekt julhelg i Gävle och Smedjebacken/Ludvika utan krassliga barn, utan baciller som slagit till mot en själv bara för att man slappnar av efter julruschen. Ja, det har varit underbart gemytligt, julmysigt och vintrigt för oss alla.
Men nu bara några timmar hemma i Stockholm sitter jag nu och skriver med ena handens pekfinger. Den andra håller om en otröstlig bebis (Fanny) med rinnande näsa och något som stör hennes nattning.
Det var kul så länge det varade. Gott nytt!

tisdag 22 december 2009

Arg farfar favorit på nätet

Ähh, här kommer en underbart arg farfar från Hälsingland. Kolla in den fullständiga fokuseringen på att vara arg, han glömmer bort att barnbarnet filmar honom.
Dialekten är underbar också. Kolla här.

God jul och gott nytt år!

Nu ligger nog bloggen på lite sparlåga i några dagar. Ida, Elsa och Fanny ska fira jul med en närvarande pappa.

måndag 21 december 2009

Jultryfflar av rang

Jag har återigen gjort mitt julbak. En omgång Tartufo al mascarpone. Extra gott i år måste jag säga efter att en kula trillat ner i min kula.
Det här är ett recept som Johanna Westman står för. Det är mörk tryffel med mascarpone som bara smälter i munnen. Egentligen ska det vara hackade pistagenötter till men jag rullar dem i antingen florsocker eller kakaopulver.
Här är receptet om ni blir sugna. Det är ett busenkelt kliv till något supergott att bjuda era vänner på under jul.

Tartufo al mascarpone
200 g av din favorit mörk choklad
100 g mascarpone
4 msk florsocker
ca 50 g osaltade pistagenötter alternativt florsocker, socker, kakaopulver

1) Smält chokladen i vattenbad. Låt den svalna innan du blandar ner mascarponbe och florsocker. Rör till en en jämn smet.
2) Ställ in tryffeln i kylskåpet i cirka två timmar. hacka under tiden, om du nu vill ha nötter, pistagenötterna fint. Ta bort "pistagedammet" genom att sila hacket i en tesil.
3) Rulla tryffeln till jämna bollar (väldigt smetigt jobb) och rulla runt dem i den hackade pistagen eller florsockret eller kakaot.
4) Förvara tryfflarna i kylskåpet. Förvara dem med kärlek. Bjud dem till kvinnor och du har dem i din hand för evigt...

En saga om en trött pappa

Simma blir svimma.
Och allt blir sluddrigt.
Jag är så trött om kvällarna numera. Elsa blir frustrerad vid sagoläsning. "Läs pappa" säger hon när det blir tyst för länge när jag nickar till. Sedan kämpar jag och läser fel.
Jag somnar in före henne vid nattning. En kväll väckte hon mig och sa "pappa jag kan inte somna för du andas så". Jag snarkar inte, såvitt jag känner till, men min tunga andning var tillräckligt störande.
Nu har jag vaknat efter en lur i Elsas säng igen. Allt blev suddigt. Men vi gjorde det tillsammans.

söndag 20 december 2009

Tvillingar och andras reaktioner

Tvillingar i media: Insändare i DN i dag med blivande tvillingmamma som tröttnat på omgivningens kommentarer. Ja, vad ska man säga? Vänj dig. Folk kommer att tycka och trycka sitt ansikte mot dina tvillingar med kommentarer om tvillingar de känner, om det är jobbigt och om de är två- eller enäggs.
Gilla läget och spinn vidare på det där med dubbel glädje för det är verkligen mycket kärlek du kommer att få. Och din omvärld får väl tycka vad de vill, huvudsaken att du är säker, tillfreds och lycklig i din lilla värld med dina små.

Har du sett eller läst något om tvillingar i media? Tipsa mig på saavala@hotmail.com

Allt handlar om snön

Känner mig inlåst i min studiobunker. Speciellt när jag kliver ut i kontorslandskapet på TT och ser hur insnöade vi som jobbar helg är.
Dessutom späds det på med att jag i dag ska göra videoinslag om snökaos på östkusten i USA (halvmeter snö och folk åker skidor utanför Capitolium i Washington DC) och om kylan som gjorde att 2 000 passagerare fastnade i tågtunneln under Engelska kanalen.
Förstår ni att man känner sig insnöad?

lördag 19 december 2009

Världsledarna som svek oss

Den här bilden andas ett historiskt vingslag. Men det blev istället ett slag i ansiktet på oss.
Alla vi som hoppats på att världens makthavare skulle kunna enas om något stort på klimatmötet i Köpenhamn. Men överenskommelsen sågas av miljörörelsen och de fattiga, mindre länderna.
Det är tragiskt att se. Här hade de chansen.
Bilden som Henrik Montgomery på Scanpix tagit finns i dagens DN. Det kunde ha blivit ett historiskt foto. För den är grym. Här sitter ledarna för världen i en ring, i enkla konferensstolar och torra kakor till bords. Till synes avslappnade. Vanliga människor som kan ta stora beslut. Som upplagt för historia. Men icke.
Jag blir ledsen och besviken på mänskligheten.

fredag 18 december 2009

Skratta åt skiten

Humor är underskattat i vissa lägen. Galghumorn är riktigt befriande. Märker det i korridorer av nedskärning att ett gott skratt, inte nödvändigtvis förlänger livet, men lindrar och ventilerar en tryckt stämning.
Vi nyttjar den till fullo. Det är jäkligt skönt att bara släppa loss och garva åt ens skit. Vi är riktigt kreativa med det komiska. Det är lätt att hitta en punchline när vi alla så bittert vill skratta åt hela situationen.
Vi arbetar dagligen med våra röster. Därför har vi övat in fraser som vi kan göra bättre ute i verkligheten om vi får sparken.
Det är meningar som:
- Ska det vara en plusmeny till det här?
- Se upp för dörrarna, dörrarna stängs!
- Vi söker mamma och pappa till Elias fem år. Kan ni vara vänliga och komma till kassa tio.

Får inte nog av kändishästarna

Det här är en av tidningshöjdpunkterna den här tiden på året. Gratistidningen Metro samlar sina kändishästar och låter en expert, denna gången konstexperten Andreas Rydén, se teckningarna anonymt och sedan fälla ett analyserande utlåtande om dem.
Så himla rolig läsning (det blogghyllar jag om varje år).
Klubbfixaren Rebecca Scheja har ritat en hamburgare och skrivit "This is how I like my HORSES".
Andreas kommentar:
- Det här känns som någon har missförstått uppgiften. Min dotter skulle gråta om hon såg den här. Jag tror det är en kille i 25-30-årsåldern".

Nu har jag i all hast ritat en häst. Kan ni snälla analysera och kommentera den.

torsdag 17 december 2009

Skum syskonhantering i Huddinge


Tvillingar i media: En tvillingfamilj i Huddinge som välkomnats till den bistra verkligheten. I en insändare i lokaltidningen Mitt i Huddinge skriver han om hur orättvist det är med 15 timmars regeln för syskon på dagis.
Han har nyligen fått tvillingar och får nu ha sin treåriga storasyster bara 15 timmar i veckan på dagis.
Det där känns igen. Bittert är det.

Jag älskar snö i massor


Jag älskar snön. Nu är den här i massor. Jag älskar snön lika mycket för mina barns skull. Det är så härligt då det finns en anledning under vintern att ta sig ut i friska luften istället för att sitta inne och härda ut gråtunga blöta mörka dagar. Nu lyser allt upp.
Och man kan åka pulka (med Elsa på bilden).
Skidor.
Skridskor.
Bygga snögubbar. Och lyktor.
Skotta. Hmmm, jädrans massa skottande i dag. Men jag gör även det med ett stort leende i dag...

onsdag 16 december 2009

Fem bästa skivorna från 2009

Musikmagasinet Sonic har listat sina årliga 25 bästa skivor. Av dem har jag kanske runt åtta stycken och ändå får jag lite promotion från skivbolagen som arbetande journalist.
Det som är anmärkningsvärt, obegripligt för min del, är att ettan på deras lista är Animal Collective och deras album "Merriweather Post Pavilion". Jag fick den elektriskt av skivbolaget men tålde inte den för fem öre. För mig totalt intentsägande electromussa.

Därför kommer här då min högst personliga årsbästa lista för 2009. Här är årets album:

1) Whitney Houston - I look to you

När den här comebacken av The Voice kom i höstas sågade jag den för att jag inte tyckte att hennes röst höll samma kapacitet som tidigare. Att den tagit stryk och att det kändes att hon inte kunde kräma på med hela sitt forna register. Det tycker jag fortfarande. Men trots detta håller plattan med sina fantastiska låtar och en ändå grym sångerska. Här finns dansgolvsröjare såväl som klassiska powerballader och textreferenser till en triumferande kvinna på stark återmarsch. Välkommen tillbaka.

2) Miss Li - Dancing the whole way home
Jag tycker den här skivan fick ett oförtjänt svalt mottagande när den kom. Borlängebruttan Linda Carlsson har lämnat umpabumpa-orkestern hemma och leverar här klockrena små tralliga melodier om allvarliga saker som missfall, snuskgubbar och självmord. Lysande svängig pop och bara dalareferensplus när hon sjunger om att hon träffade en snygg kille som hon föll för på Peace and love i Borlänge.

3) Mando Diao - Give me fire
Det går att dansa till Mando. Tack vare samarbetet med Salla och Masse tog Borlängebandet ett snyggt kliv upp i utvecklingen. Fick monsterhittar med "Dance with somebody" och "Gloria". Det svänger om rockbandet. Till extas om den snygga remixen av "Gloria" (Bassflow remake) funnits med som bonus på albumet.

4) Deportees - Under the pavement - The beach
Ett av många stoltheter från Umeå. De har ett så skönsjungande moget soulsväng i sin musik. "Out of love" är ett vackert favoritspår.

5) Erik Hassle - Hassle
Årets debutant. Nu kan vi väl sluta att alltid nämna Robbie Williams i samband med den här killen. 21-åringen från Katrineholm står så stadigt på egna ben med små smittsamma melodier om stora känslor. "Isn´t it obvious" är hjärtskärande berörande.

Heta bubblare: Kent, Pete Yorne & Scarlett Johansson, Lily Allen, Moneybrother

Här är årets julplattor


Jag har skummat igenom årets skörd av julplattor till ett knäck (haha, en julvits). Och det är ingen rolig genomgång när man för 6073:e gången får höra "Silent night" eller "White Christmas".
Roligare är, kan man tycka, när det görs något nyskrivet. Men det är sällan ens det lyckas bli engagerande.
Bland årets plattor märks Amy Diamond, Carola, Andrea Bocelli, Ronan Keating, Lotta Engberg, EMD och, det trodde man då aldrig, Bob Dylan.
Att den amerikanske ikonen skulle ge sig i kast med julmusik är årets skräll i tomtesäcken. Dessutom uppträder han som en berusad tomte i den eminenta och klämkäcka låten "Must be Santa".
Bob Dylans "Christmas in the heart" är årets musikjulklapp.

tisdag 15 december 2009

Stjärnor på konfliktfritt slott

Bråkfritt i år. Det är enkel matematik när jag ser fjärde omgången av "Stjärnorna på slottet".
Björn Ranelid, Tommy Körberg, Kjell Bergqvist, Siw Malmkvist och Meg Westergren samlades till en sommarvecka mest på Tommys initiativ verkar det som. Han är spindeln i nätet som fick dem att ställa upp en efter en.
Därför blir det heller inga konflikter eller rasande utspel som Jonas Gardell eller Börje Ahlstedt gjort tidigare år.
Det blir en trevlig stund mellan, visserligen starka personligheter, och deras glada upptåg, vin, god mat och respekterat utbyte.
Björn Ranelid tar plats som väntat med raljerande utspel. Kjell Bergqvist med dräpande insiktsfulla kommentarer och practical jokes. Tommy Körberg påstår sig som ung ha haft en fling med Siw Malmkvist medans hon inte kommer ihåg en händelse med en påstådd invit från hennes sida (väldigt roligt).
Meg Westergren står för skratt när hon ramlar ur en hängmatta med ett vinglas som fastnar i repen och häller ut sitt innehåll över henne medans hon ligger i gräset, och gråt när hon berättar om sin dotters dödliga hjärntumör.
Jag fått kika på klipp ur "Stjärnorna på slottet". Det blir mysigt men aldrig kittlande hett mellan stjärnorna i år.
Se här vad jag klippte ihop på jobbet i dag och som Expressen köpte av oss.

Pratbubblor i mitt hjärta


Jag älskar pratbubblor. Alltså sådana i tidningen som vi läsare uppmanas fylla i med någonting roligt. Jag skickar ofta in men har aldrig blivit publicerad. Man kan vinna priser också. Väldigt stort, kan vara en Triss-lott.
Men dagens pratbubbla i Metro är svårslagen och väldigt rolig. - De sa nog Haparanda, inte "ha på er panda".

måndag 14 december 2009

Lucia är stress


Känns som jag alltid lyckas med att stressa ihjäl mig för att hinna till lucia. Så även denna gång. Med andan i halsen hann jag till Elsas dagislussande efter att letat lampor i affären till hennes luciakrona. Lamporna var slut överallt men till slut hittade jag i Fruängen och hann med sista bussen mot dagiset.
Farmor fotar på bilden en lysande Elsa.
Skrev i min statusrad på Facebook om detta "att jag alltid lyckas stressa till lucia".
Fick genast en kommentar "Jag är ledsen Marko, men lucia var i går..."
Haha. Jo, det är sant. Då var det också lucia men den var på en stressfri söndag.

söndag 13 december 2009

Sjukt dödsskämt i "Robins"

Sjuk lågt dödsskämt i "Robins" i går. En "skojig" trubadur sjöng om att dö och komma till himlen och träffa en massa celebriteter.
Det urartade med att han sjöng några rader om att snart är det dags för Ingvar Oldsberg och Jan Malmsjö att samma väg vandra.
Så himla, uruselt dåligt det var. Skulle det vara roligt att skämta om några kända äldre personers annalkande död.
Pinsamt lågt. Läge för anmälningar mot programmet. Eller att begrava hela pratshowen.

lördag 12 december 2009

En superskurk av rang

Hon är för bra som superskurk. Läskigt bäst helt enkelt. Det blir nästan till en nackdel för henne.
Elsa tycker hon och hennes entourage är otäcka. Jag håller med. Hon är för övertygande för karaktärens bästa.
Konstigt resonemang men så känns det.
Eva Rydberg är lysande som superskurken Gjerta i årets julkalender "Superhjältejul".

Snyggt med idolvinnaren Erik

Det blev sent i natt. Sent med inslaget.
Men jag satsade på snygg redigering istället för snabbhet. Tog bilen från Globen till kontoret på TT för att skicka därifrån istället för på plats. Tänkte jag skulle vinna på lugn och ro, men trafiken tillbaka var lite tung.
Aftonbladet var ruskigt snabba med sina idolklipp, men å andra sidan bor de grannar med Globen.
Jag passade på att ta hem vinnarlåten och låta den avsluta klippet med slowmotionbilder på Erik Grönwall.
Snygghet fick gå före snabbhet och snyggt blev det måste jag själv säga. Här ser ni nattens klipp bland annat hos GP.

Action runt idolvinnaren Erik


Grattis Erik Grönwall. Årets idolvinnare. En värdig sådan.
Han är den som fått mest stående ovationer av juryn.
Han är den det hänt mest kring på scenen. Han har blivit nermejad av en kameraman i direktsändning. Och i kväll, under vinnarlåten "Higher", går en överförfriskad yngling vingligt mellan stolsraderna och blir rammad av en kameraman som inte ser honom.
Fyllskallen blir genast utpekad av produktionen och vakter forslar ut honom.
Sånt sker bara runt en stjärna. Erik är en sådan.

fredag 11 december 2009

Idolfinal med volym

I kväll blir det tinnitus. Fullsatt Globen med skrikande tonåringar men viss balans blir det väl av deras föräldrar, eller sitter de i intilliggande Annexet och fikar kanske.
Och jag - som ska jobba där med efterkommentarer - är en blandning av idol och förälder.

Calle förnedrad på hinderbanan

- Det här är det värsta jag gjort. Jag kommer aldrig att glömma det här.
Calle Kristiansson efter att Paolo Roberto plågat honom och Erik Grönwall genom en hinderbana i veckan.
Jag skrev tidigare här om hur förnedrad Calle kände sig efteråt över jipporeportaget som Expressen utsatte idolfinalisterna för. Nu finns klippet från hinderbanan ute.

torsdag 10 december 2009

Är tv-stjärnans spritförvandling en nyhet?


Det måste vara höstens största icke-nyhet. Den om "Dansbandskampens" jurymedlem Thomas Deutgen som förvandlas av spriten.
Ja, vem gör inte det.
- En del människor ska inte dricka starksprit, säger han till Aftonbladet i dag.
När han dricker starksprit blir han förbannad och har därför slutat med det. I stället dricker han öl och vin.
Han har inte hamnat i slagsmål eller blivit utslängd eller hamnat i polisregistret för sitt uppträdande. Så vad är nyheten?
Han röker väl inte heller. Kanske bladet i morgon ska skriva om att han slutade röka för han upptäckte att han fick sämre kondition.

Talangtvillingar blir dvärgar

Tvillingar i media: De blev i Storbritannien kända som Jedward. Tvillingarna John och Edward Grimes gjorde succé i brittiska "X-Factor", motsvarigheten till vår "Talang".
Nu är de sjungande tonåringarna aktuella som dvärgar i storfilmen "Hobbit" skriver Aftonbladet i dag.

onsdag 9 december 2009

Tiger Woods alltid i "Sportnytt"

Ska bli intressant att se hur länge han hänger kvar där. Svingandes sin klubba med en karriär i gungning.
Ni har väl sett att "Sportnytt" i SVT har otrogna golfproffset Tiger Woods i sin vinjett. Kanske inte så länge till.

tisdag 8 december 2009

Calle trött på Idolcirkusen

Han är trött på hela cirkusen. Trött på att vara en bricka i hela industrin. Trött på kvällstidningarna.
Kroppen värker. Paolo Roberto har låtit piskan tala.
Jag har aldrig mött en tröttare och slitnare "Idol"-deltagare än årets finalist Calle Kristiansson.
Han ligger utslagen på en stajlad soffa på Clarion hotell och lättar på sitt hjärta. Berättar om sviten han och Erik Grönwall fått under veckofinalen. Utsikten söderut från toaletten med Globen som en uppstigande sol i horisonten. Vackert bara det.
Men just nu är allt mörkt. Ljuset ser han på fredag. När allt är över.
Hans benmuskler värker. Han har inte tränat på flera år. Så tvingas han ut på ett jippo som Expressen ordnar. Paolo Roberto ska agera slavdrivare medans han och Erik springer sig igenom en hinderbana.
Bra artikel. Bra webbtv. Tänker Expressen.
Men Calle känner sig bara förnedrad. Arg på spektaklet.
Besviken på hur Idolcirkusen artat sig. Sitt kontrakt han sitter fast i. Att tvingas ställa upp på allt. Att spela en roll, den där "Idol"-Calle som han blivit. Att man i Sverige sitter i miljontal och bryr sig om vad några få sjungande unga individer gör.
Världen är crazy. Åtminstone fram till fredag.

Massor av tvillingar

Just nu är vårt hem fullt av tvillingar. Det är dubbelt överallt.
Min fru har kallat in tvillingföräldrar i mammagruppen i Huddinge till oss. De brukar träffas en gång i månaden för att utbyta erfarenheter eftersom alla fick tvillingar i år.
De är kanske inte så jättemånga hos oss i dag, säg fyra-fem mammor, men däremot då två barn per skalle.

måndag 7 december 2009

Pinsamt ljudstrul på Mello

Jokern Darin på dagens presentation av ytterligare 15 artister i Melodifestivalen 2010. Pernilla Wahlgren, Sibel och Peter Jöback var andra som presenterades.
Alcazar är med igen. Tyvärr, jag älskar deras disco i övrigt, känns det lite gäspvarning över att bandet är med igen. Det borde införas en tvågångersgräns och en 15 år sen sist innan man får påbörja på nytt i Mello.
Symbolik eller inte men Alcazar var inte närvarande på pressträffen i dag. Men de skickade en inspelad hälsning. Ett klipp som stora tv-kanalen SVT inte lyckades få upp ljud på när den spelades upp på en bildskärm i studion.
- Så jävla pinsamt, hörde jag Melodifestivalens Edward af Sillén säga efteråt bakom min rygg.
- Inför hela svenska pressen så händer det här, fortsatte han.
Han var grymt besviken.
Borde Alcazar också vara. I natt begär de kanske upprättelse av SVT. Ta om presskonferensen!

söndag 6 december 2009

Julmys i vårt hus

Foto: Anders Sjögren


Vi har julpysslat i helgen. Bakat pepparkakor och gjort luktapelsiner, eller vad det nu heter. Ida och Fanny är också med i julbestyren som ni ser.
Allt med julen har blivit viktigt igen efter att ha legat i träda i säg femton år av vuxenliv utan barn. Jag tycker det är kul. Man minns själv hur spännande, mysig och pirriga jularna var.
Så ska det förbli även för mina flickor. Fast kortet på Ida överst skildrar en bebis som gör något annat mysigt i blöjan.

lördag 5 december 2009

Snabb och smidig tvillingfödsel

Tvillingar i media: I tidningen Gravid sökte de efter förlossningsberättelser, så min fru skrev in för att kanske lugna några tvillinggravida.
Vi hade en fantastiskt smidig förlossning med tvillingarna. Det gick så snabbt i jämförelse med, Elsa, vår förstfödda.
Graviditet och förlossning behöver inte vara en mardröm.

Läs artikeln här.

Har du sett eller läst något om tvillingar i media? Tipsa mig på saavala@hotmail.com

fredag 4 december 2009

Mötet med Shakira

Ju större utländska stjärnor desto mer nerver, väntan och restriktioner samt pinsamma frågor. Som gårdagens presskonferens på Grand Hotel med colombianska superstjärnan Shakira.
De svenska skivbolagsrepresentanterna tassar runt nervöst på tårna och förklarar noggrant för oss hur det hela kommer att gå till.
Inga fotografer på presskonferensen. Bara under den korta fotosessionen. Inget rörligt under fotosession "nä, hon gillar inte att bli filmad när hon rör sig och blir fotad".
Vi väntar snällt. Det är tyst. Kollegorna viskar. Vi väntar lite till. Reportrar som satt sina bandare på inspelning går fram till podiet, stoppar och startar en ny inspelning.
En kvart går. Vi väntar.
En kvart till. Vi väntar.
Sedan kommer hon efter trekvarts försening. Shakira ber visserligen om ursäkt men varför kan stora artister sällan hålla tider? Förmodligen på grund av alla runt omkring dem.
Sedan börjar frågestunden. Shakira svarar vänligt och långt på alla frågor. Det blir tvära kast mellan olika ämnen som terapi, svensk musik, svartsjuka, fritidssysslor och Fredrik Ljungberg.
Nu kommer vi till avdelningen pinsamt. Enligt uppgifter baserade på en artikel i Daily Mirror ska den svenska fotbollspelaren medverka i en kommande video med Shakira.
Men hon vet ingenting om det. Hon vet inte vem Freddie är. Är inte intresserad av fotboll.
Det kunde ha räckt så - tycker jag. Men kvällstidningsreportern som desperat vill göra en grej på det här ger sig inte. De har tagit med sig en bild på en utvikt kalsong-Freddie som Shakiras manager vägrar visa för Shakira.
här skildrar Expressen hela incidenten.
När den försenade pk:n är över blockerar skivbolagsrepresentanten dörren. Shakira står bakom den och blir fotograferad. Vi får vänta tills hon är kvar förklarar man nervöst. Vi journalister vill bara hem till redaktionen och få ut knäcket så fort som möjligt.
Till slut får vi gå ut en annan väg. Ut ur hotellet.
Den friska luften slår mot oss från kajen och vi kan andas...

Shakira och svenska män

Aftonbladets tv har klippt in mig och mina manliga kamerakollegor när Shakira får frågan om vad hon tycker om svenska män. Haha.
Svaret: Hon tycker dom är snygga och långa. Då var det uppenbarligen inte mig hon kommenterade.
Kolla här från gårdagens presskonferens.

torsdag 3 december 2009

Härligt komma hem

Det är såna här ansikten som kan möta en vid dörren när man kommer hem från tungt arbete en hel dag. Det är fantastisk känsla av kärlek, lycka och stolthet. De är så bedårande.
I dag så garvade de tillsammans på vardagsrumsmattan när jag kom hem. En sån syn. Ja, jag säger det igen, en... sån... syn.
Vardag för en lycklig tvillingpappa.

Ingen sensation med Peter Jöback

Då var det alltså Peter Jöback som var den tredje jokern. Som Bladet så riktigt redan avslöjat.
I Kulturnyheternas sändning i SVT presenterades han i kväll. I tävlingen ska han sjunga balladen ”Hollow”, som skrivits av Anders Hansson och Fredrik Kempe.
Peter Jöback var med i Melodifestivalen var 1990, då han tävlade med bidraget ”En sensation”. Ett ögonblick som blir en parantes i hans annars stora karriär.
Så här såg det ut när han 18 år gammal blev näst sist i tävlingen.

Måns Zelmerlöw en ny Herman Lindqvist?

Måns Zelmerlöw är ute på julturné i landet tillsammans med Shirley Clamp, Sonja Aldén och Sanna Nielsen. Han verkar ta till fasta på att lära sig allt om orterna han besöker.
Som Falun i tisdags. Kolla här på hans blogg. Imponerande.
Möjligen övar han inför deltävlingarna i Melodifestivalen. Vänta er en programledare som kommer att mässa om historiska milstolpar i Ö-vik, Sandviken, Örebro, Göteborg, Malmö och Stockholm.
Eller tänker han skippa planerna på att bli en ny Björn Skifs? Nu är det Herman Lindqvist som gäller.

onsdag 2 december 2009

Feminist ska föras

Gudrun Schyman slåss för jämlikhet i samhället. Men på dansgolvet vill Feministiskt initiativs talesperson bli förd.
Kolla inslaget vi gjorde från dagens presentation av kändisarna i nästa omgång av "Let's dance" i TV4. Här hos UNT.

Reklamradion tystnar

Skönt kanske en del tycker. I morgon tystnar radion i en timme. Bara den kommersiella radion så för oss som lyssnar på public service gör det ingen skillnad.
Radioskvalstystnaden är en aktion för att protestera mot villkoren för den kommersiella radion i Sverige.
Reklamradion hade hoppats på att den borgerliga regeringen skulle skära ned på de hiskeligt dyra koncessionskostnaderna för att få sända radio. Fredrik Reinfeld lovade inför valet att säkra reklamradions framtid men än har inget hänt menar branschen.
Därav tystnaden i morgon torsdag mellan klocka sju och åtta.

Kristian Luuk och bebissnack

Testade en tågresa på Kristian Luuk igår. Han ska leda "På spåret" i SVT på fredag. Jag tycker det blev ett kul inslag som jag slängde ihop på kort tid.
Se den här hos UNT.
När vi pratade "off the record", som det kallas när det inte är intervju längre, handlade vårt snack om bebisar.
Lite konstigt att stå och snacka barn med Luuk. Men han lyssnade imponerad och intresserat på hur jag hade det med tvillingar hemma.
Och jag undrade hur det var att gå in i en ny småbarnsperiod igen. Inga problem. Han är fortfarande en hejare på blöjbyten. Med frugan Carina Berg har han en tre månaders pojke som heter Holger.
Märkligt känsla varje gång man pratar barn med andra främmande män. Det är ett samtal som oftast lättar upp en grabbig jargong. En vibb av gemenskap. Gulligt sådant.
Men jag antar att vår unge manlige skribent på TT Spektra (han är 24 år) som tvingades lyssna till oss tyckte annat.
Det hade jag gjort för tio år sedan.

Vintern får komma nu

Minusgrader. Några grader kallt. Då ställer jag in cyklandet för i år.
Men tänka sig att man kunde cykla ända till den 1 december. Fantastiskt. Bra för motionen. 15 mil i veckan.
Men nu med minusgrader vill jag att snön ska falla i massor. Jag vill ha trafikkaos, bandvagnar på gatorna, stora drivor av snö och is på sjöarna.
Pulkaåkning, skidåkning och skridskor varannan dag. Hela familjen ut i den friska luften.
Och att snön på marken lyser upp den för oss så mörka delen av året. Välkommen vintern.

tisdag 1 december 2009

Robbie Williams hos Skavlan - igen

Robbie Williams blir stjärngästen hos Fredrik Skavlan i hans pratshow i SVT den 11 december, uppger norska nyhetsbyrån NTB, skriver TT Spektra.
Det finns ett klassiskt klipp med Robbie Williams när han gästade Skavlan förra gången. Då i norsk tv och hans långkörare "Först & sist". Och popstjärnan tar över norrmannens roll som programledare. Riktigt kul är det. DN:s skribent Fredrik Strage sitter med som gäst också.
Kolla här:

Tummen upp för julkalendern

- Dom är så fina och sjunger bra.
Elsa 4,5 år ger sin dom. Superhjältarnas dräkter är fina och färgglada. Årets julkalender får klart godkänt av dottern. "Superhjältejul" är första julkalendern som hon kommer att följa med stort intresse.

Balsam boys sprutar tillbaka

Nu rasar hiphopduon Balsam boys mot Metros förstasida den 27 november som jag skrev om här. De skriver i ett pressmeddelande att de inte gillar "insinuanta sammanblandning av Balsam Boys med ”Balsam Boys”, en ökänd ficktjyvsliga som för närvarande opererar i Stockholm". Här ser ni mer av deras reaktion.