lördag 14 mars 2015

Jojkens tid är här

Det kommer att bli en jojkrevolution efter i kväll. Det kommer att släppas "Absolute Jojk"-samlingar, ordnas kvällskurser i jojk och det samiska kärleksparets dans blir hetast på dansgolven.
För i kväll röstas Jon Henrik Fjällgren fram som vinnare. Juryn får säga vad den vill.
I kväll släpper den svenska folksjälen på samvetet, skulden och röstar på en sjungande renskötare. Här finns den etniska bakgrunden, adoptionen från Colombia, landsbygdsproblematiken och mobbningen i skolan. Allt skuldbelagt ska släppas loss, släppas fri. Sverige ni är fria, den här jojken är till er.
Jon Henrik denne försynte helyllekille är så svensk som man bara kan bli. Han kommer att storma som en lavin från fjällen rätt in i det svenska folkhemmet såväl hos sjuåriga Maja som sjuttioåriga Agda. Han har en Snoddasfebrig resa framför sig.

Hur det går i Eurovision song contest?
Nä där tar ändå finska Pertti Kurikan Nimipäivät hem tävlingen i Wien. En jojkande same fungerar sämre här. Vi har sett det förr. Trumslagande moldaver, ryska gummor och folkdans. Svårt att få det att bli spännande. Där har Måns Zelmerlöw en bättre och rejäl chans att lyckas.
Så betänk det när ni röstar i kväll.
MEN rösta med hjärtat.