måndag 16 maj 2016

Fel fokus på Eurovision

Fel låt vann. Det blev politik i Eurovision song contest i Stockholm.
Kan du nynna på "1944" i dag? Nope. Kommer Jamalas vinnarlåt spelas på radio? Nope.
Moraliska vinnaren är Dami Im och hennes "Sound of silence". Hoppas Australien även i fortsättningen får en inbjudan till musiktävlingen.
En annan vinnare är Frans. Mest nedladdningar i världen på ITunes. "If I were sorry" är en hit.
Och en femteplats i Eurovision helt okej. Frans själv var väldigt upprymd på hotellet när han på natten mötte pressen. Har nog aldrig hört honom bubbla så mycket och samtidigt bra. Han sa bara vettiga saker. Lätt att klippa videoinslaget.Vad hade han i glasen? Han måste ha berusats bara av upplevelsen på lördagen.


Mina betyg. Delade bara ut en femma. Men hela elva fyror. Bra klass på finalfältet. Bästa hittills.
Och vilken finalshow. Hade du tråkigt fattar jag ingenting.
Hur ska Ukraina toppa det? De får säkert hyra in den svenska produktionen till Kiev nästa vår.


Vingarna var utfällda. Varje final åker den fram likt Carl Bildts gräsliga kavaj. Men min är snygg. Känns så i alla fall.


TT:s gäng på plats i Hovet där presscentrat låg intill Globen. Bra team!
Däremot är det stor skillnad med att ha Eurovision på hemmaplan. I Stockholm gör sig alltid det verkliga livet påmint. Det handlar om hämtningar och lämningar och MP-krisen. Schemalagda tider och övertid som kostar.
Utlandsbevakning är mer koncentrerad. In i bubblan liksom. Inget liv utanför den. Inget privatliv. Ingen betald övertid.
Tror aldrig jag jobbat så lite med Eurovision (mitt nionde) som i år. Samtidigt paradoxalt gjort några av de mest välarbetade inslagen.
Skum känsla.Avslutar med några videoklipp på känslorna som musikfesten väcker. Ute bland publiken och i presscentrat. Galna utklädda fans och upprymda journalister från Australien.

YouTube Video


YouTube Video


YouTube Video

- Posted using BlogPress from my iPhone

- Nyhetstips mejlas mig på marko.saavala@tt.se