söndag 12 juni 2016

Tårtsuccé

Bjöd hem min redaktion på grillafton i fredags. Efterrätten var riktigt populär.
Efter önskemål om recept ger jag den till er alla.



För att göra en vit choklad- och jordgubbstårta krävs ett första lager av:

5 dl vispgrädde
300 g vit choklad
3 ägg

För det andra lagret krävs:

3 dl vispgrädde
3 äggulor
1 dl florsocker
1 1/2 dl mosade jordgubbar

1. Första lagret: fodra en kakform med plastfolie. Vispa grädden fast men inte för hårt.
2. Smält chokladen i vattenbad eller i mikron, rör om då och då. Vitchoklad blir lätt grynig om det är för varmt så håll koll.
3. Rör ner ett ägg i taget i chokladen. Vänd till sist ner grädden. Häll smeten i formen och ställ in i frysen 3-4 timmar.
4. Andra lagret: vispa grädden. Vispa äggulor och florsocker fluffigt i en separat skål. Blanda jordgubbarna med äggsmeten och vänd ner grädden.
5. Ta ut formen med det första lagret i frysen och häll på jordgubbsmeten. Ställ tillbaka formen i frysen minst 3-4 timmar.
6. Garnera med färska jordgubbar vid servering.

Smaskens!


- Posted using BlogPress from my iPhone

- Nyhetstips mejlas mig på marko.saavala@tt.se