söndag 24 februari 2013

Årets fem bästa icke-schlagers

Helt ofattbart bra låtar åkte ur i år. Här är listan på årets fem bästa låtar som åkte ur redan under deltävlingarna i årets Melodifestival.
Den toppas av:

1) Porslin/Anna Järvinen
Så skört. Så vackert. Sällan har väl otrohet och fyllebråk bakats in i så vackra ljudlandskap.Så uselt av svenska folket att inte rösta fram den ens till Andra chansen. En ballad som bara växer och växer.

2) Alibi/Eddie Razaz
Årets starkaste öppnare. Helt obegripligt att den inte gick bättre. En arenastänkare av rang. Kanske föll den för att den öppnade som trea efter David Lindgren och Anton Ewald och liksom hade bränt allt krut i genren.

3) Dumb/Amanda Fondell
För dumb för svenska folket. Fattar inte att hon slutade näst sist i sin deltävling i Skellefteå. Kanske var den för indie, kanske var den för svår? Jag tycker att den inte var dumb alls.

4) Heartstrings/Janet Leon
Den har sentomsider dragit i mina hjärtetrådar. Gillade inte alls den på plats i Skellefteå. Men som radiolåt har den växt. Helt klart värt en andra chans.

5) Michael Feiner och Caisa/We're still kids
Saxen ger en nostalgistötar. Melankolin dansar lite ensamma vibbar. För den var bespottad i Karlskrona men har genom dotterns bästa-lista nästlat sig in på denna lista.