onsdag 20 februari 2013

Så låter Ulrik Munther

Det verkar som Ulrik Munther motsvarar alla högt ställda förväntningar i Malmö. När pressen nu i kväll fått lyssna på låtarna så är referenser som Coldplay och U2 närmast till hands för den redan före första deltävlingen utmålade favoriten.
Några omdömen om "Tell the world I´m here":

Hanna Fahl på DN: Japp, han levererar. Det är är faktiskt (ur ett schlagerperspektiv) skitmäktigt, med supersnygga U2-stölder, Coldplay-klockspel och -stråkar, det är stort och stadiumrockigt och hittigt.

Carl Cato på TT Spektra: Det här är extremt direkt, extremt pampigt, extremt självhäftande och kommer att bli extremt svårslaget.

Tobbe Ek på Aftonbladet: Det här är som gjort för stora arenor, rock med stor pondus. Frågan är om Ulrik fått tillräckligt med balls sen förra året för att lyckas leverera det här på scenen.
Gör han det så blir han väldigt farlig, inte bara den här veckan men även i finalen.
Daniel Claesson på GP: Ulrik är en superstar och låten en av årets bättre, om än fläskigare än en Belgian Blue-gris. Om det nu finns några sådana. 

Så vad tror man? Ulrik Munther till final så klart. Liksom Ralf Gyllenhammars rockstänkare som man misstänker är fulladdad med pyroteknik. Många tippar dessa två till final i presslägret.
Army Of Lovers verkar vara svårbedömd. Inte så mycket hitlåt som man hade hoppats på. Men showen kommer säkert lyfta den.