måndag 24 februari 2014

Bäst bland utslagna

Minns ni förra årets vackraste låt i Melodifestivalen? Tog sig inte ens vidare från sin deltävling. Så tråkigt med Anna Järvinens "Porslin" ifjol. Helt obegripligt.
här listade jag de bästa låtarna som blev utslagna förra året och inte fick ens en andra chans.
Nu är det dags igen.
Här är årets icke-schlagers listade:

1) Ta mig/Linda Bengtzing
Energiknippet landade till slut i en ny stil som tilltalar mig mycket bättre än schlagerpopen hon ägnat sig åt tidigare. Det här känns modernt, rappt och rätt. Bäst bland de utslagna i år.
2) Hela natten/Josef Johansson
Saknade kanske den utstrålning live som krävdes av låten. Men en vacker modern svensk ballad i Ansiktet-stuk och lite gospel att hänga upp den på. Snygg låtkonstruktion. Helt klart värt ett bättre öde.
3) Bedroom/Alvaro Estrella
Boom boom boom lite överallt. Årets gulligaste sexlåt. Även här lite karismabrist på scenen trots skrevgrepp. Men det svänger.
4) Set yourself free/Little Great things
Coolaste attityderna när unga hungriga ställer sig på scenen och blåser nackhåret av en. Jag var såld på första repet i Linköping. Men låter brister på saknad av tydligare melodi. Men bra attitydrock.
5) Burning alive/Shirley Clamp
Celine Dion-skolad låt som tyvärr föll trots stark sångerska. Tror Clamp inte gillas i stugorna som person vilket är trist.
6) Around the world/Dr Alban och Jessica Folcker
Nostalgitripp av rang. Dr Alban slänger in allt gammalt i tvättmaskinen men ränderna och fläckarna sitter kvar. På gott och ont. Mest ont tyckte tittarna.