måndag 29 juni 2015

Andra dagen i politikerbubblan
Sossarnas dag i Almedalen. Här laddar partikamraterna inför Stefan Löfvens tal. Statsminister höll ett retoriskt fint tal. Exempel på olikheter i vardagen, att sätta sig in i en flyktings situation, höjda lärarlöner, jobben, lanseringen av ny utvecklingsmoral och en hyllning till Magnus Härenstam!? Jo, som han och Brasse och Eva satt spår i varenda generation med sin lysande pedagogiska "Fem myror..."
Värsta jobbet om kvällarna är att korta ner 40 minuter tal till 5 i höjdpunkter. Helt galet jobb. Urvalet är svårt och måste ske snabbt. Om man vill komma ut och dricka rosé vilket jag ännu inte gjort.
Inte i kväll heller.

För här ska jag tillbringa hela förmiddagen i morgon. Här ska TT i ett tält på Korsgatan 4 i Visby sända partiledarintervjuer. Fyra ledare i morgon. Första redan klockan halv nio.
Jag sköter en av livekamerorna. Har ägnat stora delar av dagen att få det att fungera tillsammans med sändningstekniker och datatekniker på plats. Ingen lunch. Man slänger i sig en bulle eller macka på vägen.
Håll tummarna för att tekniken fungerar i morgon. Titta gärna eller kom förbi. Det finns plats för ett 60-tal i tältet.Stefan Löfven höll presskonferens på en skola i dag. Presenterade en satsning på särskilt skickliga lärare som ska få ett lönelyft.
Visst är det stundom kul med den politiska cirkusen här. Skulle dock vara ännu roligare med ett lönelyft...- Posted using BlogPress from my iPhone

- Nyhetstips mejlas mig på marko.saavala@tt.se