onsdag 11 februari 2015

Killduon är hetast

Sju nya låtar. Återigen har pressen fått höra låtarna. Nu inför lördagens deltävling i Malmö. Men TT:s utsände tror snarare att fokus hamnar på sju nya artister än deras låtar.
Reportern Carl Cato skriver:

"Magnus Carlsson, Linus Svenning och duon Samir & Viktor kommer att bli farliga. De har fans och de har låtar som sätter sig direkt.
Marie Bergman & Sanne Salomonsen kan utmana. Deras countryballad står ut och de har härligt slitna röster som lånar ett sken av autenticitet åt ett sammanhang där yta och glitter annars härskar."
 
DN:s Hanna Fahl har ett givet resultat att delge och skriver:
 
"Samir & Viktor är mest självklara finalisterna, särskilt nu med appjäveln som kommer att gynna låtar med barn/tween/teen-fans. Sen är det mycket svårare."
 
Aftonbladets Tobbe Ek tror också på killduon:
 
"Samir & Viktor känns vid andra genomlyssningen som en självklar finalist när man bara hör låten. Groupie har precis samma stämning som i Success, där man lånat med sig detaljer från Success för att fansen ska känna igen sig utan att för den skull göra en sämre version av låten. Det här är en blivande sommarplåga och om Samir och Viktor klarar av att leverera i rutan så får övriga artister se sig förbisprungna. Glöm inte bort Björn Ranelid!"
 
Även Schlagerprofilerna (Ken och Ronny) tippar på Samir & Viktor:
 
"Det ENDA som kan hota killarna från direkt final är deras egna nerver och brist erfarenhet på scenen."
 
 
Egen summering får komma i morgon kväll då jag fått se och höra trettio sekunder på SVT:s mellosajt. Men kom ihåg (djungelordspråk) - bättre att sticka hål i schlagerbubblan utifrån än att sitta uppblåst i den.