lördag 11 mars 2017

Nagelbitarnas final
Magkänslan. Ska man ta till den igen? Tror på Wiktoria men på dagens rep inför publik gick det ett sug i tarmarna när Robin Bengtsson äntrade scenen. Kanske har vi en vinnare där?

Men det står mellan dessa tre känns det som: Wiktoria, Robin Bengtsson och Nano.

Där nu Robin utmanar Wiktoria om vinsten. Men min magkänsla delar mellofamiljen som inte alls förstår mig nu. Döttrarna och deras mor tycker att Robin är billig parodi på Dressmannreklam, påklistrat och töntigt. Jag tycker han är cool, snygg och vill ha kostymen som kommer från... Brothers!?

Nano föll lite på repet. Känns som han inte får ut dess fulla potential. Scenen blir plötsligt för stor att fylla. Men låten är grym, startfältets bästa.

Vinner gör Wiktoria på folklighet, leendet, det oskyldigt sexiga och en stark röst. Hon ger allt. På gränsen till skrikigt och för mycket, men hey sing girl! Låten är direkt, omedelbar och sätter sig kanske bäst i de internationella jurygruppernas hjärtan. För risken är stor att de avgör hela tävlingen. Denna ovanligt rafflande och jämna tillställning med flera värdiga vinnare blir något att minnas.