onsdag 20 mars 2013

En falsettsjungande praktkalkon i Malmö

Det blir allt svårare att hitta kalkoner. Eurovision song contest blir allt allvarligare.

I år hittar jag bara en praktkalkon. Rumäniens Cezar tar sig själv på stort allvar att allt spricker i falsett. "It´s my life" är fantastiskt roligt både för öronen och ögonen. Snygg modern produktion men operettnumret känns så... Malena Ernman.

Makedoniens Esma & Lozano har en väldigt fin låt tills the fat lady sings och det är inte över förrän hon tagit sista tonen. Tyvärr. Men också stor komik med det omaka paret.

Säckblås- och slaginstrumenstorgierna kanske alla trumplågare kickar i gång på men säg mig hittar ni någon låt framförd av Bulgariens duo Elitsa och Stoyan? Visuellt kanske rolig. Men mest en kalkon.

Dansande ögonbryn och ett utrycksfullt "Yeah" är den enda stora behållningen i ett annars platt nummer av Litauens Adrius Pojavis. Men det lilla störningsmomentet kan ibland vara den stora behållningen. Som i det här bidraget.

Apropå ansiktsbehåring. Vi sätter stort hopp till att Grekland har den mustaschprydde gamla gubben från marknaden med sig på scenen. Koza Mostra featuring Agathon Iakovidis verkar livrädda för gubben i den Hoffmaestro-klingande låten.

Det var kalkonsummeringen av Eurovision 2013. En stor präktig en och några små kalkonungar.


Här kan ni se och höra alla 39 bidragen som tävlar i Malmö i maj.
PS: I morgon berättar jag om Loreen-effekten och mina favoriter.