lördag 25 februari 2017

Dissar mitt Loreendiss

Jag ligger risigt till. Om jag har fel. Min eventuella trovärdighet står på spel. Verkar vara i det närmaste ensam i pressrummet i Skellefteå att tro på ett Loreenhaveri. Jag får försvara mitt utsago. Kollegorna tror mig inte. Jo, TT:s fotograf Fredrik Sandberg håller med mig. Han är från Enköping och påstår sig vara folklig.
Jag/vi hävdar fortfarande att låten "Statements" är för svår att ta till sig efter en lyssning, vilket är läget för tittarna som röstar. Visst har hon med sig många röster i bagaget bara av att ställa skorna på scenen. Men oftast överdrivs den betydelsen av pressen. Tror först och främst att tittarna röstar på en bra låt mycket oberoende vem som framför den.
Men se på Owe Thörnqvist säger ni. Jo, där tror jag att det blev en del komplicerade mellotroll som slog till. Kul med korv till final, typ.
Jag gillar Loreens låt. Jag gillar den ikoniska scenshowen. Missförstå mig inte. Men jag har också hört "Statements" sex gånger nu på repen. Den behöver växa till sig mer än bara tre minuter i direktsändning.
Återigen. Detta är ett statement från magen.