lördag 11 februari 2017

Mer show i Malmö

Showen tar mer fokus i den andra deltävlingen i Malmö. Rullskridskor, trollkarl, bungyjumplinor, selfisar och en gigantisk aluminiumfolieboll.
Något att se fram mot då låtarna inte riktigt håller.
Bästa bidragen är enligt mitt eget personliga tycke Dismissed och Mariette. Göteborgsbandet för avsaknaden av bra rock i ett träsk av Spotifypop. Mariette för en snygg poplåt med trassligt spännande linor. Kolla här.
Men om jag tippar vad jag tror; Mariette och Benjamin Ingrosso till final, Lisa Ajax och Dismissed till Andra chansen.
Om inte bidragen bidrar med show nog så vänta in mellanakten med David Lindgren. Han river av ett schlagermedley i 150 knyck. Låter ju så där. Men så otroligt snyggt, proffsigt och underhållande framfört. Och en pappa-kropp. Missa inte.

Nu är man i bubblan igen. Inget förvånar en längre. Vi har sett en pappdocka föreställandes Måns Zelmerlöw!? valsa runt i mixade zonen. I går dök det värsta apjobbet sedan Metro lanserade schlagerfågeln Melody. Vad som ligger bakom den engelsktalande apan får någon som läser detta förklara. Vi andra håller andan i Apornas planet-skräck.


Aftonbladets energiske Duracellkanin Tobbe Ek finns som vanligt överallt. Om jag bara fick en uns av hans ork till Vasaloppet skulle jag spurta nio mil under sex timmar med en tonartshöjning vid målgången.

Vi lyfte fram det androgyna rockbandet Dismissed för att belysa deras budskap. Det blev ett fint och allvarsamt möte.

Spelbolagen trodde på fredag kväll på Benjamin Ingrosso före Lisa Ajax. Men Melodifestivalens publikundersökning visade på en knapp seger för Mariette före Benjamin.
För kännedom ska sägas att Malmö arena gapade till stora delar tom under fredagens publika genrep. Skulle tippa på att endast runt 2 000-3 000 personer dök upp till schlagerfesten. Ser vi en publik avmattning? Intressant om någon kan plocka fram siffrorna.
Spännande blir också att se tittarsiffrorna. Fortfarande imponerande 3,2 miljoner såg premiären från Göteborg. Håller det i sig?
För underhållningsvärdet i premiären svajade rejält med krystat manus och dansande zombiesvampar. Det blir en uppryckning i kväll men det haltar fortfarande.
För tittar gör vi. Finns ju inget annat att göra vid lägerelden.


 

- Posted using BlogPress from my iPhone