onsdag 2 september 2009

Dagens svininfluensa

Alltså svininfluensan slår alla rekord i media. Varje dag rapporteras det. Nu får vi i media försöka varva alarmjournalistiken med lite lugnande inslag.
Det blir sådan slagsida åt orossidan att det skapar hysteri. Det är redan smått kaotiskt när folk försöker kontakta sjukvården för råd. Vad händer om flunsan verkligen skjuter fart lavinartat. Och vaccinet som inte finns i var mans kropp förrän kanske i slutet av årsskiftet.
Aftonbladet hade nyligen ett bra knäck där de intervjuat personer som insjuknat i svininfluensan och som kunde berätta att det var som en vanlig, möjligen tyngre, förkylning. Sånt kan lugna istället för att bara skriva larmande.


Apropå flunsan. Fanny och vi har haft en bra natt. Febern har gått ner. Måste medge att även vi präglade av hysterin blev lite oroliga. Kanske onödigt oroliga. Och vi lär inte vara de enda som tänker till efter en förkylning i familjen.
Svininfluensan är fortfarande en sjukdom som slår till mot en liten del av befolkningen medans mediabevakningen ger sken av något gigantiskt monumentalt kan man tycka...