fredag 18 september 2009

Tvillingduo skivdebuterar

Tvillingar i media: Enäggstvillingarna Johanna och Mirjam Eriksson Berhan i Taxi Taxi! släpper sin debutplatta i veckan. Indieduon fick med sin melodiösa folkpop uppmärksamhet redan som 17-åringar med en ep 2007. De målades upp som underbarn och barfotabohemer.
I dagens DN säger duon att de redan i början var trött på snacket om att de var unga och tvillingar medans musik sorterades bort.
DN:s videointervjun ser du här.
Hos samma morgontidning gör de också en livespelning och framför "Mary" från plattan "Standing at your back door".

I TT Spektras artikel om duon lyser tvillingsyncen fram klart. "Vi behöver till exempel inte repa tillsammans. Vi har liknande idéer och kan improvisera med stämmor och sånt", berättar Miriam.
Fast det påpekas också att enäggstvillingarna har sina egna revir. "Johanna är ensam om att spela gitarr, medan Miriam står för pianot. Och de finstämda, drömska låtarna skriver de var och en för sig".
TT:s videoklipp med de begåvade systrarna hittar du bland annat hos UNT.

Annars är inte musikvärlden så känd för tvillingar. Det jag spontant kommer att tänka på är de finska tvillingarna i 80-talsgruppen Trance Dance (Yvonne och Susanne Holmström). Eller The Glimmer Twins som Mick Jagger och Keith Richards kallades för. Eller 80-talsgruppen Thompson Twins (med hits som "Doctor doctor" och "King for a day").
Just ja, schlagerduon Rongedal (Henrik och Magnus).

Ida och Fanny som duo skulle inte accepteras hemma. Storesyrran Elsa vill ju också vara med. Hon är hitintills familjens stora sångstjärna så det blir en grupp som heter... Trio med twins.

Har du sett tvillingar i media? Tipsa mig på saavala@hotmail.com