söndag 13 september 2009

Mina 25 år med "Tracks"

I går firade radioprogrammet "Tracks" 25 år. Jag var med varje lördag från början 1984 och noterade de sex första låtarna i eget poängsystem i sex år innan jag slutade. Vet inte varför det tog stopp just 1990 men då var jag 19 år och kanske på väg in till vuxenvärlden.

Hittade i går en pärm i en flyttkartong i förrådet. Det var min "Tracks"-pärm. Kolla videoinslaget. Jag var en riktigt listnörd.

Jag vann röstningspriser flera gånger genom åren. Bland annat en cd-singel med Duran Duran. Men det största priset var att få sitt namn uppläst i radion av guden Kaj Kindvall. Då var man mäkta stolt även om jag hade få kompisar som noterade det eftersom jag var rätt ensam som popnörd och kanske även hade få vänner.

Jag lyssnar och röstar fortfarande sporadiskt på "Tracks" men sitter inte och bokför listan. Tänk på den tiden var man tvungen att lyssna varje lördag, det fanns inget Internet att gå tillbaka till om man missat eller ville studera listan, eller stavningen på låtar och artister. På söndagen publicerades den i tidningen men i övrigt gällde det att hänga med vid radion på helgerna.

"Tracks" blir för alltid en viktig del av mitt liv. Grattis Kaj till de 25 och fortsätt gärna tills du stupar men jag kan ta över programmet. En annan influens är nämligen din röst. Många säger att jag låter som Kaj Kindvall när jag lägger mina prator på TT.