söndag 17 juni 2012

Kiev i bilder 2


Varmt i Kiev i dag. Efter Zlatans pk drog jag en sväng på stan. Knäppte lite bilder under tiden.

Stödet för Julia Tymosjenko sker inte i det tysta. Överallt ses protester, utställningar och politisk engagerade ukrainare. Som här vid Fan zone på paradgatan. Här finns fotoutställningar med en bild på gästande statsminister Fredrik Reinfeldt som skakar han med Julia. Men Fredde lär nog inte dyka upp i Kiev igen så länge härskande Viktor Janukovitj sitter vid makten. Och Julia i finkan.Det blir nog bara Norrlands guld till det här svenska fanset. Men inte i Kiev. I svenska öltältet Swedish Corner serveras... Carlsberg!?


Fantastisk arkitekturorm. Var är äpplet?

Åkte en station tunnelbana i dag. Kostade två rhynia (två spänn). Men tunnelbanestationen låg nere i helvetet. Aldrig någonsin har jag åkt rulltrappa i tio minuter. Den längsta jag varit med om. Stackarna om den lägger som det ofta sker i Stockholms tunnelbana.

Camp Sweden är rena badparadiset. Om du stänger munnen. Tror inte en kallsup är direkt hälsosam i floden Dnepr som dessutom strömmade läskigt snabbt.
På en ö har svenska fansen slagit läger under EM. De ska vara runt 5000 personer. Bra val som det verkar.


Likt på Västerbron i Stockholm finns en knagglig högt belägen träbro i parken Kreschatyi där man försäker fängsla sin kärlekslycka med hänglås. Den här bron är fullständigt belamrad.

 Praktfulla kyrkor. Alla med guldklädda lökar. Här Sofiakatedralen.


Och här Sankt Mikaels guldkupolkyrka. Den har rötter från 1100-talet men Stalin rev den. År 2000 byggdes den upp igen.