onsdag 13 juni 2012

Urspårad rumplekRumpstraffen är dagens snackis i media.
Expressens webbtv lyckades snyggt fånga blekfisen på Sveriges träning i går. Ni har väl inte missat den.
Så jädra klumpigt av spelarna att köra den nu. Den ser ju så himla vidrigt illa ut. Som värsta mobbningen. Vad sänder det för signaler till kidsen som har dem som idoler?
Det är många som försöker bagatalisera händelsen. Att den är vanligt förekommande. Att det bara är en oskyldig lek. Att den tillhör fotbollens jargong. En kul sak. En skitsak att ta upp.
Likt förbannat ser det för jävligt ut på bild. Fråga vem som helst i fikarummet i dag och de känner avsky. Tajmingen var illa.
Försvararna, bland annat Patrik Ekwall, menar att det hela är en pseudohändelse som fått orimligt stora proportioner. Han rankar det som ett av de största skämt han upplevt.
Jag tror många i mediaankdammen är lite avis för att Expressen ensamt lyckades fånga leken på bild. Getingen satte genast i gång ett imponerande maskineri med kommentarer av såväl statsminister Fredrik Reinfeldt, Sd-ledaren Jimmie Åkesson som Friends generalsekreterare Lars Arrhenius som alla tar avstånd från den bisarra leken.
De som försvarar leken som totalt oskyldigt sitter nog för insnöade i sin lilla fotbollsvärld. Lika svårt att se objektivt och nyktert på tillstånd som en enögd supporter på ståplats.
Nästan så att enda sättet att få dem att vakna till är att själva ta en boll på alla fyra på en naken stjärt och se hur det kan kännas eller se ut.
Illa.


- bloggar med min supersmarta iPhone

- nyhetstips eller kommentarer mejlas till marko.saavala@tt.se