måndag 18 oktober 2010

Förstenad av Zlatan

Zlatan, vet du att alla är rädda för dig?

– Om de är rädda så är jag nöjd. Nej, jag skojar bara. Men om folk har respekt för mig så är jag nöjd och jag i min tur respekterar folk tillbaka.

Det säger Zlatan i en stor "lånad" intervju i Sportbladet i dag.
Jag blev också helt förstummad av skräck när Zlatan kom ut från omklädningsrummet i Amsterdam arena. Jag skäms inte för att medge det. Däremot skäms jag över att jag inte tog i mig i kragen då. Stod upp för knäcket.
För i den mixade zonen efter förnedringsmatchen mot Holland i förra veckan (stryk med 4-1) arbetade jag enmansteam med min videokamera. När Zlatan kom skulle jag velat ha haft en reporter.
Vi var flera som kastade sig över honom och jag kunde inte som solokörare med ett öga på inspelningen samtidigt fundera på hosta fram en fråga i bombardemanget över honom. Dels för att läget var armbågstrångt, dels för att jag drabbades av tunghäfta i första mötet med en besviken Zlatan.
Det fick bli "takes" från Sveriges radio och Aftonbladets frågor.

Det som irriterar mig mest i det här läget är hur Aftonbladets videoreporter och kameraman "high five:ar" direkt efteråt för att de lyckats få honom i mixade zonen.
I denna situation hade jag genom ett tvåmansteam (reporter + kameraman) lättare kunnat få en sync med den store lagkaptenen.
Nu blev väl det här videoklippet storsäljaren från min bevakning i Holland men det hade känts större med egna frågor inkluderade. Om inte annat för den stukade självkänslan.
För Zlatan var inte så elak trots storförlusten. Han var samlad, besviken så klart, men log patenterat åt vissa frågor.
Nästa gång vill jag "high five:a" med Zlatan. Efter att han gett mig en exklusiv intervju på tu man hand. Och snäll ska han vara då också.