fredag 7 oktober 2011

Revanschfotboll i finsk media

Läser några finska tidningar till frukosten. Här är lite reflektioner saxade ur dem. Mest handlar det om revansch. Att finnarna slåss för sin heder. Att de måste visa "perkele"-andan.
"Även om ens hund åt upp Kasper Hämäläinens skor måste spelarna säga perkele åt svennarna" - finsk kvällstidningsingress i Iltasanomat.
Till samma tidningen säger Sven-Göran "Svennis" Eriksson att finnarna har ändrat mentalitet och kan slå Sverige. "De skulle äta rått kött före match om det behövs" skrattar han.
Finske stjärnan Niklas Moisander har svensk flickvän, skriver Iltasanomat i sann kvällstidningsanda. Tack vare klubbkompisen Pontus Wernbloom som parat ihop dem påpekas det.
De finska spelarna har inga namn på matchtröjan, skriver Helsingin Sanomat. Beror på att de inte hinner trycka dem. Fifa och Uefa har krav på nummer mellan 1-23 och finnarna hinner inte trycka upp varianter. Skumt. Och synd för den finska fotbollspubliken som vill lära känna sina spelare vars lag satsar ungt och på framtiden.
Saku Koivo är också hemma i Finland och förstör fotbollspropagandan. NHL-ishockeyn är i Helsingfors. I kväll spelar Buffalo-Anaheim i Hartwall arena.
Tar de fotbollspublik?