måndag 23 januari 2012

Skavlan-reporter: din mick är larvig
Om ni undrat över Skavlan-reportern Niklas Kellner och hans lurviga mikrofon så finns det en baktanke med den. Att alltså bara hålla den still under personen som intervjuas.

Jag hörde en radiointervju med Niklas Kellner där han förklarade att "intervjun" blir mer av ett vanligt förtroligt samtal mellan honom och personen han frågar. Annars blir det lätt så att man hajar till när en mikrofon kastas fram under hakan och det förväntas att du ska säga något just då, övrig tid är du tyst och lyssnar. Medans Kellners teknik rullar på som ett samtal mellan två personer, fritt fram, inte uppstyrt och styltigt.

Kan vara något att fundera över. Men jag är inte säker på att tekniken gör sig så bra med pratkvarnar typ politiker som gärna dribblar bort en reporter i långa utlägg. Då är det bättre att arbeta med en mer "nyhetsmässig" mikrofon och handgripligen rycka undan mikrofonen och ställa nästa fråga.

Frågade Kellner på Idrottsgalans röda matta den 16 januari vad han tyckte om min mikrofon, den gula TT-micken. Se klippet ovan.

Om hans är lurvig så är min larvig.