fredag 26 oktober 2012

Så mycket nervösare
"Det är som att döda djur".
Olle Ljungström berättar för oss hur det är att tolka andras låtar. Något man måste göra även om det är obehagligt.
Tredje säsongen av TV4:s underhållningsflaggskepp är den nervösaste hittills.
Programmet har blivit så mycket större. Alla vet vad som står på spel.
Lite tråkigt. Känns som att den sprudlande glädjetolkningen är över från säsong ett.
I första avsnittet med premiär på lördag får vi se hur Darin och Maja sitter ensamma på en trapp och peppar varandra med snack om hur man andas rätt under sitt nummer. Darin är dönervös. Skakar i hela kroppen. Säger det också. Ärligt snack.
Miss Li berättar för oss på torsdagens pressträff i Stockholm (se bilden) hur hon och Magnus Uggla hållt varann i handen och stöttat varandra inför sina covershower.
Nervöst som sagt.
Och så Olle Ljungström. Med självförtroendet i botten ger han sig i kast med en Pugh-låt i första avsnittet. Alla darrar men de levererar.
Dom kallar sig artister. Men det är tydligen en annan femma att ställa sig upp framför sex artistkollegor och dessutom köra en av deras låtar. Och alla tv-kameror som registrerar allt.
Jag är också nojig. Varje gång vi intervjuar en filmregissör får jag stora skälvan. Undrar vad han/hon tycker om min kameraplacering, vinkel och ljussättning. Som att döda djur som sagt.

Gilla läget.
"Så mycket bättre"-artisterna kommer att sälja skivor som aldrig förr efter att säsongen är över. Även Sylvia Vrethammar.

PS: Bäst i första avsnittet? Miss Li tolkar Pugh Rogefeldts "Här kommer natten" i fullängd så att alla känslor kommer på en och samma gång. Man bara gapar. Helt knockad.- bloggar med min supersmarta iPhone

- nyhetstips eller kommentarer mejlas till marko.saavala@tt.se