Låt mig bjuda på en vegetarisk rätt. Så här i "Mästerkock"-tider. Vår familjs, nästan enda, vegetariska rätt som ALLA tycker om.
Markos halloumipastagratäng
250 g pennepasta
1 liten rödlök
1 zucchini
1 hallloumiost
1 ask körsbärstomater
1 vitlöksklyfta, eller två
1 burk pastasås, eller gör en egen tomatsås
1 påse färsk spenat
1 påse riven mozzarella
Gör så här:
1) Sätt på ugnen, 225 grader. Koka pasta.
2) Skala och hacka löken. Tärna halloumin. Halvera tomaterna.
3) Stek eller grilla tunna skivor zucchini i olja i fem minuter. Lägg i löken och lät fräsa på slutet. Pressa i vitlöken. Salta och peppra. Lägg åt sidan.
4) Stek halloumin i olja i tre minuter.
5) Blanda färdig pastasås (eller gör en egen tomatsås) grönsakerna, halloumin och spenat med pastan i en ugnssäker form. Salta och peppra. Strö över mozzarellan.
6) 10 minuter i ugnen.
7) Njut av nyttigt.