torsdag 16 maj 2013

Norden är bäst i Eurovision
Nordiska länderna är klart bäst i Europa i år. Det gör sig särskilt påmint när ni tittar på den andra semifinalen i Eurovision song contest i kväll. Det är mycket snack om Danmark, Finland och Norge samt för den delen Sverige också (även om jag inte gillar vårt bidrag).
Men Islands ballad skvalpar lite oförtjänt utanför favoriterna. Vilken fin låt. Kolla in den.
På onsdagkvällens publika genrep i Malmö arena, som jag bevittnade, övertygar Margaret Berger med tävlingens bästa låt. Men att numret saknar någon extra växel. Den sista lilla karisman.
Finska Krista Siegfrids kysste en kvinna för övrigt. Stort jubel - om vi ska prata om annat än musik. Kanske det var det lilla extra som behövdes. Finskans sprudlande energi smittar i övrigt av sig så att det räcker bara med det. Synd bara att vi i Sverige inte får rösta i kväll på en av tävlingens bästa.
Bland resten av bidragen utanför Norden. Nja, kolla in alkoholromantik som alltid har en berusande effekt. Särskilt när Grekland lockar med det. Festligt jubel i Malmö.
Eller tävlingen bästa show. Mannen i glasburen under Azerbajdzjans nummer. Saknas bara att buren sprängs.
Träffade Australiens tv-kommentatorer under kvällen. De tipsade om Albanien som vinnare. Om du vill vinna stora pengar. Stora pengar. Typ 900 gånger.
Men musik ska väl byggas utav glädje. Norge och Finland gör mig gladast i kväll.


- bloggar med min supersmarta iPhone

- nyhetstips eller kommentarer mejlas till marko.saavala@tt.se