lördag 28 juni 2008

Minnenas kvarter

Att man alltid ska drabbas av det stora vemodet hemma i Smedjebacken. Nostalgiska minnen från en svunnen tid. Fantastiska minnen från en barndom.
Tryggheten och friheten på Roths väg.
Jag tar en promenad runt området, ner till Risingsbobadet, och bara låter det ena minnet efter det andra ramla över mig. Jag drömmer mig tillbaka.
Därav min min.

fredag 27 juni 2008

Sovsäckens dilemma

Varför ska det vara så svårt att rulla ihop en sovsäck? Och sedan så ska man bära på den också. Och sova i den, jag kan verkligen inte det, får cellskräck.
Jag har redan börjat klaga. Lovar gått inför toppförsöket mot Kebnekaise nästa vecka.

torsdag 26 juni 2008

Vad gjorde mina föräldrar med mig?

Att bli förälder och uppfostra sina barn innebär att man går tillbaka till sin egen uppväxt. Men minnena av den, och många andra småbarnsföräldrar jag pratat med, är att man inte gjorde så mycket aktiviteter. Åtminstone är minnet så.

Det var inga bokstunder på biblioteket, cirkus, bio, konserter och restauranger. Men visst om jag tänker på min uppväxt i en liten håla som Smedjebacken så har den ett visst begränsat utbud av sånt. I stället, nu när jag ser tillbaka, så var vi oerhört lyckligt skattade till en trygg och lugn uppväxt på lugna villagatan (Roths väg). Det var nära till natur, sportlekar och kompisar. Men framför allt väldigt tryggt. Och vi åkte till sommarland i Skara och i Leksand, gjorde bad- och fiskeresor. Dessutom varje sommar en resa till Finland. Och stackars våra föräldrar när jag och lillebror rök ihop i baksätet.

Den nya generationen med mig har präglats av alla sina måsten och vad som är rätt eller fel i barnuppfostran. Vi skolas genom dagstidningar, magasin, böcker, internet och tv i ämnet. Allt är så utstuderat.
Men vi är en generation som gärna släpar med våra ungar på restauranger, konserter och, jag ser det ibland i Stockholm, även krogen. Vi vill ha med dem på allt. Så var det kanske inte förr.
Men låt barnen först och främst få trygghet och arbetsro. Utan en massa stress som de ändå får häcken full av en dag.

Värme till vintern

Då är all veden huggen. Det känns tomt. Vad ska jag göra nu? Vad är nästa projekt? Åka på semester med familjen. Dalarna, Hälsingland, Norrland och Kebnekaise i vårt vackra land ska besökas.

onsdag 25 juni 2008

Live ger cash

Står du på den stora scenen i pågående Peace & Love i Borlänge och har skrivit en egen låt. Då kan du tjäna omkring 16 000 kr i Stim. Addera på det gaget som artist.
Det skriver musikskaparnas intresseorganisation Stim i ett pressmeddelande i dag för att påvisa att det finns pengar att tjäna trots nedåtgående skivförsäljning. Och att liveframträdandet blir allt viktigare. En spelning på en mindre festivalscen kan ge 4 500 kronor.
- Många svenska band som inte är kända av den bredare publiken turnerar flitigt, säger Susanne Bodin, kommunikationschef på Stim.

Här kommer sommaren

"Sommar" i P1 och "Allsång på Skansen" i SVT. Nu är sommaren i gång på allvar.
Men lyssnandet på "Sommar", som i dag med Fredrik Härén, författare och föreläsare, präglas av både att jag roas och känner avundsjuka. Jag vill också prata i radio.
Jag har lämnat in röstprov till P1 tidigare år, fått bra respons av redaktionen (som skrivit tillbaka likt en jobbansökan - sagt att jag låtit bra och tackat för visat intresse) men inte kommit med. Antagligen för att jag inte är någon känd person.
Sedan började man med lyssnartävlingen förra året. Jag skickade in ett ärligt och personligt ljudmeddelande. Men kom inte med då heller.
I årets lyssnartävling orkade jag inte skicka in något. Är det inte bra så är det inte. Jag tänker inte stå där som ett fån, skrålandes inför Idoljuryn och inte fatta att man inte passar.
Jag ger upp radiokarriären - om jag nu inte blir känd vill säga.

Får får vara roliga

Vad är det med får som är så roligt? Du har de underhållande fåren i "Piggley Wink", huvudpersonen är visserligen en gris, men så har du favoriterna "Fåret Shaun". En fårflock ledd av den driftiga Shaun som leder sina kompisar på bondgården till en massa tokroliga äventyr.
Fantastiskt underhållande kortfilmsserie av makarna bakom "Wallace & Gromit", alltså Oscarsbelönade geniet Nick Price och hans leranimationer.
Jag sitter och asgarvar i tv-soffan och ber alltid Elsa ropa åt mig när det dags för fåren i "Bolibompa"-blocket. Det är humorn med de i grupp lite smådumma fåren men framför allt charmiga stjärnan Shaun som gör allt för att hålla den samman.

Stockholmsfest

080808. Gissar vad som händer då? Jo, då ska "nollåttorna" fira sin stad med en massa evenemang på stan. Jo, man tackar vad fyndiga de är.

tisdag 24 juni 2008

Min blogg kan värderas

1647 kr är vad min blogg uppskattas till.

Värdet på bloggar kan räknas ut på bloggvarde.se

Carl Bildt toppar listan just nu med ett värde på över 2,5 miljoner kr.

Vet inte vad den här mätningen baseras på, skulle tro antalet länkar, besök och annonser. I det finstilta på sajten står det att den görs av tränade apor? Okej?

Vad betyder rullar av tejp?

En skåpbil med vidöppen skjutdörr blåste förbi mig och Elsa i Skärholmen i måndags. På gatan damp ett sexpack tejp ner framför våra fötter.
Vi vinkade och skrek men skåpbilsdrullen bara fortsatte utan att ta notis av oss. Tror att maskeringstejpen kan klassas som hittegods. Jag tog hem den.
Frågan är bara vad en sådan här händelse är ett tecken på? Vill gudarna där uppe att jag ska hålla tyst (bloggen och dess oväsentligheter), måla om hemma (ja, Elsas lekstuga tänkte jag ta i sommar men har skjutit upp det) eller stanna upp en stund (alla måsten och projekt tar kål på en).
Nja, tejpen går till välgörenhet. Någon som vill ha en gratis rulle extra bred maskeringstejp?

måndag 23 juni 2008

Jag vill bara ha regn hos mig

Tänk vad man kan jubla över lite regn. Nu när man har en törstande trädgård. Annat var det förr som lägenhetsinnehavare.

söndag 22 juni 2008

Flygfel i Norrlands Guld-reklamen

Jag har börjat titta på reklam igen. Med fotbolls-EM i TV4 är man tvungen. "Vi är strax tillbaka", "Vi återkommer med det här...", "Om en stund pratar vi om..." är fraser man hör ofta i dagarna.
En reklam som etsat sig fast är den om Norrlands Guld. Ni vet grabbarna i ett hårdrockband som skrivit en EM-låt och filmas i klassiska rockposer på bergstoppar.
Reklammakarna bakom NG har alltid stått för ett budskap om det idylliska och genuint svenska med att dricka denna dryck. Men i den senaste har de gjort en miss. Under reklamen med rockkillarna ligger den blågula propagandan som en filt över reklamspotten men när ett flygplan svävar över himlen två gånger så ser man något skumt. Farkosten som flyger över svenskt territorium och formar en svensk flagga mot horisonten är väl ett Jas Gripen eller Viggen?
Nix, tittar ni närmare så ser ni ett amerikansk stridsflygplan svischa förbi. Har vi gått med i Nato?
Guld till Norrlands Guld.

lördag 21 juni 2008

Kul midsommarhelg hemma

Det blev en riktig glad midsommar. Skillnaden mot tidigare firanden var att den skedde i vårt hus i Stockholm med släkt inbjuden. Kändes märkligt men också som om en del av vårt hus också är andras hus.
Fantastisk att efter en dag med sol, dans, sill och potatis, tävlingar, grillning och god dryck kunna få ha vårt sällskap kvar över natten. Att ha det utrymmet.
Livet som husägare är underbart säger jag tills den dag vi drabbas av det första takläckaget...

torsdag 19 juni 2008

Liten tuva...

Hörde en kraftig smäll i dag. Marken skakade. Det visade sig vara en grävskopa som gått omkull bara hundra meter från vårt hem.

Koda dina mejl

Pq vgpiq fqpfg kt. Vxgtoq gp nc ecnng. Rxg Fkqu og cåxfg.
Det är läge att kryptera sina mejl i framtiden med tanke på FRA-lagen. Åtminstone de mejl som man vill ha olästa av andra. Och undvik ord som "bomb" och "Somalia" annars har du en övervakare som kollar ditt mejl.
Känner du igen bokstavskombinationerna ovan? Återkommer till det. Låter det vara en tävling. Först med rätt svar vinner... äran.
Och förresten blogginläggen behöver jag inte kryptera. Vitsen är ju att de ska läsas av alla.

Facit på horoskopet

Tidningarna brukar under den här årstiden drabbas av sommartorka på nyheter och uppslag. Jag tänkte på min blogg ta upp en serie inlägg som får gå under det epitetet. Alltså idéer som fått redaktionen att tänka till kreativt. Något att "fylla ut" tidningen med. För mig att blogga om i bristen på andra händelser.
Vi börjar med att kolla upp horoskop och se hur det blev i verkligheten. Horoskopen är hämtade ur Aftonbladet.
Här följer facit för onsdagen som skulle ha bjudit på livligt kärleksliv och bra köp:
Jag köpte en gräsklippare i veckan som jag under gårdagen provade. Den hostade, spottade ut olja och bolmade ut rökridåer som förde tankarna tillbaka till en militärövning i lumpen. Ett bra köp visserligen men jag hade i för mycket olja. Visst fanns där tankar om det här var ett bra materiellt beslut.
Livligt kärleksliv? Efter utspelningen av ryssen kändes det inte riktigt som det var läge för det känslomässigt.
Trevligt? Nä.

onsdag 18 juni 2008

Nu tar vi dom!


Därför svarar jag på varför

Varför åskar det? Varför smakar det bra? Varför klipper du gräset?
Elsa, 3 år, har gått in i en extrem "varför"-period de senaste dagarna. Allt kulminerar i ett "varför".
Jag har sett framemot som förälder att en dag få ta tag i den intellektuella utmaningen i att ha ett svar på varje "varför" från ett barn.
Men i dag är jag ibland inte lika road. För varje svar på ett "varför" följs av ett "varför" tills hon varförar och tjatar en in i en återvändsgränd där man fastnar. "Pappa vet inte varför".
Då är botten nådd. Ens forna visioner av att gladeligen vara den kloke pappan med svar på allt havererar.
Min nya taktik när jag inte har ett bra svar är nu: "Pappa ska ta reda på det, okej?".
Det värsta, lataste och fegaste svaret är "därför". Det är en kapitulation inför ens barns nyfikenhet.
Försök ge svar på allt. Eller bolla över till mamma...

Ledighetstankar

Känns lite tomt nu. Jag har "bara" två månader och två veckor kvar av föräldraledigheten... :)

tisdag 17 juni 2008

En treårings känslor om åska

Elsa upplevde i dag sitt första, vad jag förstått första medvetna, åskoväder. Hon tyckte det var lite läskigt och förstod inte riktigt vad det var som blixtrade och smällde i himmelen.

Men min underbara treåring bearbetade känslorna likt en singer-songwriter av rang och skrev en låt om upplevelsen. Se ovan.

måndag 16 juni 2008

Tröttande fotboll

Somnar under Österrike-Tyskland. Säger det något om matchbilden?

Ved ger en kval

Nu minskar den ohuggna vedhögen. Och med den ökar tankarna på vad jag ska göra sedan.

Barn lockar fram ilskan

Aldrig trodde jag väl att man kunde bli så arg på sitt barn. Ett barn man älskar mer än något annat i denna värld. Men arg kan man bli så det ryker ur öronen.
Ilskan har blommat upp som småbarnsförälder. En ilska som tidigare, och i princip ända sedan liten grabb då man lackade ur på lillbrorsan så där så att det svartnade för ögonen och man blev helt galen, inte praktiserats måste nu plockas fram nästan dagligen.
Ens lilla ängel, hur söt och snäll hon än må vara, upptäcker alla föräldrar också har en provocerande djävul i sig som kräver konfrontation. Och reaktion. Inte kvävd ilska.
Man måste reagera. Och det är det här som jag tycker är bland de svåraste med barnuppfostran. Att hantera sin ilska. Att visa att man är arg. Att på ett konstruktivt sätt visa att det du gjort är fel och pappa är nu arg.
Eftersom man tryckt undan ilskan genom alla åren så var jag i början tvungen att nästan spela en roll som förbannad. I stället för att som normalt vid ilska bli sur och tyst och dra sig undan rynkade jag med pannan, pekade med fingret och sade "ajaj..." Och liksom locka fram ilskan ur ens inre. För vad skulle hända med en nollställd och likgiltig reaktion från mig. Katastrof.
Numera med en treåring som testar gränser kommer ilskan mer naturligt. Jag kan bli riktigt skogstokigt arg men samtidigt kämpa med att hålla huvudet kallt och få ut något konstruktivt av det så jag och min dotter kan gå vidare.
Tidigare, och än i dag, så blev jag ju sur och ältade saker i dagar i stället för att konfrontera eller bearbeta en händelse. I och med att argtesterna kommer så ofta nu så kan man inte samla dem på hög. Det skulle bli ohållbart att bära på en trave ilska inombords utan att få ventilera.
Nu kan jaga låta stormen komma snabbt och låta vindarna passera och gå vidare utan allt för sura miner.
Med min nyfunna och snabbare ilska hoppas jag också kunna hantera situationer utanför hemmet bättre också. Att våga säga ifrån. Vara tydligare. Ta konflikter i stället för att fly dem. Men att göra det sansat utan att bli en surgubbe typ på jobbet.
Föräldraskapet är verkligen personlighetsutvecklande trots att man trott att man funnit sig själv under alla vuxenåren.
Nä, nu jävlar får du tagga ner pappa Marko. Det här inlägget blev alldeles för långt. Skärp dig. På skarpen!

söndag 15 juni 2008

Nappar överallt

Godispåsen på min dotters kalas i lördags innehöll nappar. Undrar om jag gett Elsa nappångest nu när allt går så bra utan napp?

fredag 13 juni 2008

Napparna är postade

I dag fyller min stumpis hela tre år. Men dagen som treåring har börjat tufft för Elsa. Vi har under våren kommit överens om att vi på födelsedagen skickar alla hennes kära nappar till napptomten. Så får hon i gengäld presenter av jultomten vid jul.
Vi lade i morse napparna i ett vadderat kuvert adresserat Napptomten i Lappland. Vi ritade gosefavoriten Nasse samt en stor napp på kuvertet. Högtidligt och lite sorgset gick vi till vår brevlåda för att posta och ta farväl. Det gick samsat och bra till.
Men efter ett litet fall en halvtimme senare kom första illtjutandet trånandet efter en napp. Så fort en motgång, trötthet eller nattning står på tur har nappen funnits där. Som treåring gör den inte det längre. Och det är tufft.
Allt för tufft undrar en förälder med samvetskval?

Vedhuggningens magi

Hugga ved är inte bara fysiskt. Det rensar och skingrar tankarna också.
Att klyva ved är inte bara att hugga på. Nåja, ibland när man inne i ett bra stim, och har bra torra klabbar utan kvistar. Annars är det ett fascinerande hantverk där det gäller att grunda bra med ett par öppnande hugg. "Läsa" mönstren och trädbiten för att klyva den med maximalt minst hugg. Vända och vrida. Och hugga.
Men allt är inte logiskt. Och ser inte ut som förra gången. En liten kvistig jäkel kan vara omöjlig ena gången för att nästa gång gå itu på första.
Samtidigt kan det vara en tävling. Speciellt när grannpojken Hannes kommer förbi och säger "vad dålig du är".
Är du arg kan det vara ett bra ventilationsverktyg. Men också farligt. En sving som missar kan vara ödesdiger. Trötta armar ökar riskerna.
Det är också en utmaning att köpa in ett lass okluven ved och sätta upp mål. Men allt eftersom vedhögen minskar börjar man tänka på vad ska jag göra sedan? Ha ett nytt projekt på gång annars kan det bli som för ett fotbollsproffs efter karriären - tomt.
Så nästa gång du ser en vedhuggande man så är han inte bara macho - han är en tänkande Einstein också.

Se upp i dag

Lider du av paraskevidekatriafobi? Då har du det jobbigt. Men bara i dag.

torsdag 12 juni 2008

Me like Katy Perry

Föll pladask för amerikanskan Katy Perry efter ett tips i radion att kolla upp henne. Hon ligger för närvarande högt på den amerikanska singellistan med sin lätt Avril Lavigne-doftande dänga "I kissed a girl".
Men kolla in hennes debutsingel "Ur so gay" med sköna refrängen "your so gay - you don´t even like boys" och en massa andra gulliga textramsor.
Debutplattan "One of the boys" släpps 17 juni. Me buy.

Fortfarande schlagerförbryllad

Hör "Hero" på radion. Kan inte komma ifrån tanken om att den låten var värd ett bättre öde i Belgrad. Det är ju en kanonlåt. Absolut inte värdig en 18:e plats. Helt obegripligt. Vad gick fel?
Nä, jag vidhåller att Charlotte Perrelli var topp fem.
Och med tanke på vad schlagerräven går igenom privat under våren är hon en hjältinna som orkar med all skit.

onsdag 11 juni 2008

Arlas kassa mjölkförpackningar

Jag har bott i Stockholm i snart tio år. Men jag blir fortfarande nästan dagligen som tokig på mjölkkartongerna här. Arlas förpackningar ska rivas av i toppen vilket aldrig blir lyckat. Man får aldrig till snittet rakt, det sitter hårt och när man väl häller ur den så blir det stora fontänen eller små sidobäckar. Det är omöjligt att få till det korrekt.
Bättre är det med dalamejeriernas hederliga tetra pak där du trycker ut din kanna att hälla ur och slipper rivandet och det efterföljande spillet.
Inför detta nollåttor!
(Obs! Bilden är inget konstnärligt montage utan en bild från Sääväläs frukostbord i verkligheten i morse)

Perfekt start på EM

Jaaaaaa!
Någon har dessutom röstat på Sverige i min lilla EM-enkät efter gårdag kvällens finfina seger mot Grekland. Men stopp i segeryran - i ärlighetens namn så var Grekland inte mycket till motstånd. Och det var Zlatan själv som med sitt klassmål förlöste matchen och resultatet.
Återkom på lördag. Då kan vi börja prata om Sverige som eventuell segerkandidat.

tisdag 10 juni 2008

Blågul EM-kommers


Letade vandrarskor i sportbutikerna i dag. Lustigt hur blågula alla de stora kedjorna är. Hela avdelningar med fotbollsprylar. Landslagströjor åt stora och små samt en massa andra färggranna prylar. Elsa ville ha en Zlatan-tröjan. 170 spänn. Lite ansiktfärg. 30 spänn.

Snacka om stålar de drar in på nationalyran. Vilken kommers kring fotbolls-EM.

Och jag går på den...

Fotbolls-EM tog fart

I går började fotbolls-EM på riktigt. Vilken match. Alltid lika skönt att tvåla dit italienarna. Men som Holland spelade bär det långt för de oranga.
Jag tror de snobbiga italienarna, vana med en domare som blåser så fort de faller, var väldigt konfunderade över svenska domaren Peter Fröjdfeldts nivå att inte blåsa frispark vid varje filmning. Vilket var korrekt. Jag gillar verkligen inte den biten i italiensk fotboll.
I natt har sovit oroligt. Konstigt. Brukar inte bli så involverad men i år känns fotbolls-EM extra stort. Jag sitter och fyller i resultaten i Sportbladets EM-bilaga, följer så många matcher jag kan och läser allt jag kommer över. Fotbolls-EM är extra intressant i år.
Tydligen sätter det spår i nattsömnen också. Hoppas nu det går bra för Sverige i kväll. Jag kommer sitta på helspänn och trots lite sömnbrist följa varje sekund med koncentrerat sinne.

måndag 9 juni 2008

Steget efter under våren

En tuff vår konditionsmässigt. Det skvallrar resultatet från stegtävlingen som avslutades i fredags. Jag blev bland de sista i mitt jobblag TT Steget före.
Det har snarare varit steget efter hela våren med ryggont, förkylning, hosta, allergi, husbestyr, vedhuggning, öl, hockey-VM, barnpassning, matfrossa, fel skor och annat.
Men jag tycker med tanke på de steg jag tog en vecka nere i Belgrad i maj så borde jag på grund av slitna miljöer, bilavgaser, värmen och cigarettförgiftning fått räkna 1,5 steg på varje steg jag tog...
Det hade känts bättre för mig.
Nu sätter jag stegräknaren på min dotter Elsa för att med spänning se hur många steg hon tar på dagarna på sina pigga små ben...

söndag 8 juni 2008

Solsken varje dag

Vaknar upp till ännu en solig dag. Öppnar altandörren. Elsa går ut till lekstugan. Grannflickan Juliette kommer över till sin kompis. Fåglarna sjunger. En lätt bris får Sverigeflaggan att fladdra.
Det här huslivet är underbart.

fredag 6 juni 2008

På Stockholms höjder

Farsan vill som 60 årspresent att jag och lillbrorsan bestiger Kebnekaise i sommar. I dag började jag träna. Upp för Flottsbrobacken i Huddinge. 100 meter fallföjd på en gammal soptipp. Inte så imponerande.
Men jag gick den barfota. Oj oj vilken strapats och härdsmälta för mina fötter.

Sverige firas med sport

Sveriges nationaldag i dag. Hur ska den firas? Inte alls.
Nja, alltså vi sträcker oss till att hissa flaggan på Elsas lekstuga (men den fladdrar visserligen i vinden varje dag).
Men annars är det inget firande som typ norrmännen. Man är ledig vilket är skönt.
Men sin blågula stolthet kommer fram mest och bäst under idrottsliga sammanhang. Då kan man ta på sig sin blågula matchtröja och vid segrar fira och slå sig för bröstet som stolt svensk.
Så min nationaldag infaller lite varstans under året. Inte så ofta men desto stoltare under hockey-VM, fotbollsturneringar och OS.
Heja Sverige!

torsdag 5 juni 2008

Väskorna sålda

910 spänn för den stora. 280 för den lilla väskan. Det blev slutfacit på årets försäljning på Tradera av de officiella Eurovisionväskorna från Belgrad.
En av köparna var från Borlänge. Stort.

EM-bibeln i var mans hem

Den här utmärkta bilagan ska nöta tv-bordet i en månad. EM-bibeln är ett måste under fotbollsturneringen.
Snygg layout, matnyttig info och bra artiklar på Bladets utgåva i år. Nu börjar EM allt närma sig.

onsdag 4 juni 2008

Schlagernördarnas drömväska


Jag säljer på Tradera en Eurovisionväska från Belgrad fullproppad med promomotionskivor och annat material. Om tre timmar går auktionen ut. Det är ett stort samlarvärde på den och schlagernördar är beredda att betala stora pengar för den. Förra året sålde en kollega på TT Spektra sin väska från Helsingfors för långt över tusenlappen.

Just nu ligger min väska på över 800 kronor. Skönt att få lite extra pengar till alla utlägg i Belgrad.

Vykortsbomber för Svennis

Jag har en vän och en kollega på TT Spektra som på ett imponerande och beundransvärt engagemang står upp för Svennis som tränare för Sverige. Han driver en lobbygrupp på Facebook "Svennis till landslaget" som i sitt senaste infobrev uppmanar sina medlemmar (och de är flera hundra personer - inklusive jag) att vykortsbomba Mexiko.
Sfinxen från Torsby verkar vara högaktuell för det Mexikanska fotbollslandslaget men det ska inte hindra ett framtida svenskt jobb.

Här är infobrevet från kollegan i sin helhet:
Vänner, Svennis verkar hamna i Mexiko till sist. Det blir om inte annat intressant. Jag kan tänka mig att det mexikanska förbundet är ganska otåligt. Om han inte levererar åker han nog ut fortare än Anders Svensson sänker en taco - och det är snabbt det.
Hur som helst. Jag fick ett mejl av Johannes - trogen medlem i vår grupp - och han hade en mycket spännande idé. Var och en av oss köper ett vykort, adresserar det till mexikanska fotbollförbundet (adress följer) och skriver en enda rad:
"Svennis! Du vet väl vilket land du tränar nästa gång? Glöm inte Sverige!". Då får han lite press, på ett snällt sätt.
Mexikanska fotbollförbundet har följande adress:Federación Mexicana de Fútbol Asociación, A.C. Colima No. 373 Colonia Roma MEXICO, D.F. 06700 Keep the faith!

tisdag 3 juni 2008

"Kaiser Franz" nonchalerar oss


DN basunerar i dag ut att Franz Beckenbauer skriver krönikor i tidningen under hela EM. Den tyske legendarens verk är troligen samma han skriver i Bild-Zeitung men har förmodligen köpts in av DN för att bredda vyerna och att han ska tycka något kul opch intressant om Sverige.

I dagens inledande krönika rankar han olika länder inför EM, inklusive Spanien och Ryssland i vår grupp, men om Sveriges fotbollslandslag - inte en rad.

Snopet DN.

måndag 2 juni 2008

Kiss i bilder

Över 30 000 fans på Kiss i fredags. Stadion bjöd på en familjeföreställning. Men det var efter först en timme av stundtals mossig 70-tals-Kiss som konserten exploderade i ett magnifikt finalnummer med låtar som "Lick it up", "I love it loud", "Love Gun" och "I was made for loving you". Jag hade gärna sett boogierockers som "Nothin´to loose" utbytta mot mer publikfriande klassiker som "Heaven´s on fire", "Crazy nights" eller varför inte Paul Stanleys sololåt "Live to win" som kom för något år sedan.


Kiss-nostalgi på tungan hos mig, Sami och Linda Lehto.


Det här är Kiss-andan. Ser ni hur det förs över från generation till generation. Familjen Kiss fotade jag i kön utanför Stadion.

Nu loggar jag in bloggen

Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!
Jag har internet hemma. Jag kan blogga igen. Jag bloggar - därför finns jag.