tisdag 5 juni 2007

Tagen av träd

Det här är Victoria Bergsman. Hon som hoppade av när bandet The Concretes hade något stort på gång. Hon har spelat med dem världen över. En erfaren ung dam.
Men hon ger ett så skört intryck, lite osäker, flackande blick, ihopbitna tänder och ser ut som vem som helst på en gata på Söder.
Ändå ska hon ha varit en del av det hajpade The Concretes. Ibland är det märkliga möten som sker på jobbet. När man har en bild klar för sig som plötsligt kastas till ända. Så var det i dag.

Vi, Erik Laquist intervjuade, riggade upp kameran under ett trä vid Sofiakyrkan på Södermalm. Solen sken. Folk låg avklädda och solade på kyrkbacken.
Victorias soloprojekt heter Taken by Trees vilket visar sig vara ett perfekt namn. Hon är helt till sig av träd. Utforskar dem. Skriver låtar om dem. Bygger kojor i dem. Till och med spelat en konsert uppe i ett träd i Örebro. Två åskådare satt uppe i trädet per tillfälle.
Så klippbilderna blev: Victoria Bergsman i eller vid ett träd med inzoomade bilder genom ett lövverk. Vackert. Inslaget går dock ut först på torsdag. Först är det ledig dag i morgon då Sverige firar Nationaldagen. Passa på att krama ett träd. Vi måste värna om dem, sjunga om dem och låta deras skugga falla över oss när högtryck råder. Se där. Jag fascinerades också av träden i dag.