onsdag 9 februari 2011

Ljummet startfält i Göteborg

Babsan blir barnens favorit. Och Loreens färdigremixade danceversion av en ballad gillas av Aftonbladets Tobbe Ek.

Inget går rakt in i hjärtat på oss och det är konstigt att så många "jaha-n" hamnat i deltävlingen i Göteborg skriver Schlagerprofilerna.

Låg högstanivå. Brolle, Loreen, Sanna och Bettan tippar vännen Carl Cato på TT Spektra.

Då har pressen fått höra låtarna i andra deltävlingen på SVT:s turnerande lilla bergsprängare. Denna gången på ett hotell i Göteborg.
Verkar enligt bloggarna vara svårtippat. Skriverierna gör mig mest nyfiken på Loreens bidrag (Måns Zelmerlöw har ett finger med i framförandet). Verkar vara en låt som jag kommer att digga.
Så här skvallrar Carl Cato om hur han uppfattade låtarna på lördag:

Brolle - 7 days and 7 nights
U2 light med en 50's twist och dansbandsrefräng. Ganska tam, men du behöver ett saltare schlagerkex än Carl Cato för att utreda potentialen. Refrängen är catchig helt klart, kanske en överraskning.

Loreen - My heart is refusing me
Robyn möter Mariah Carey. Stark vailpop vid första lyssningen. De siktar lite på discoballad à la "Halo" och även om den är ganska hemsnickrat tror jag inte det är helt fel. Behöver en lyssning till.

Babsan - Ge mej en spanjor
Börjar så bra! Julklappsrim om män o stadshotell. Ha ha ha, Eddie Meduza goes schlager med en smurfhitslåt, men lite halvkeff refräng. Trots det - jag röstar på Babsan.

Elisabeth Andreasson - Vaken i en dröm
Gör en Helene Sjöholm-ballad. Folkmusiktoner till en smäktande musikaltryckare med ord som tacksam, uppleva, vindar i håret, storhet i att leva. Fruktansvärt smetigt och sannolikt ett säkert tips.

Sanna Nielsen - I'm in love
Oj, jättedaterat. Gammelschlagerdisco. Tråkigt som tusan. Filterhousebas i versen och uschlagerdansbandsrefräng. Konstigt. Första besvikelsen. Hittills känns Göteborg mycket svagare än Luleå.

The Moniker - Oh my God!
Obladi-oblada-retropop. Ganska harmlös och sannolikt för konstig för att ha en chans. Överdramatiserad cirkusglädje.

Anniela - Elektrisk
Börjar med en rip på Leila K:s "Electric", sen är det standard untz-untz-schlager. Det enda som är kul är att hon sjunger på svenska.

Christian Walz - Like suicide
Stor piano-Coldplay-mid tempo-låt. Inte tokigt kul, men det första som känns någorlunda nutida. Om det finns någon rättvisa går den här vidare.