torsdag 24 februari 2011

RedOne-tjejer går framåt i Malmö

Love generation och gruppens RedOne-låt "Dance alone" fick ett ljummet mottagande efter första genomlyssningen. Frågan många journalister ställde sig var "kan de sjunga?".
Jo, det kan de. Det verkar vara omdömet efter första repet på scen inför den samlade pressen och tv-produktionen.
Såpass att Svenska spel ändrade deltävlingens tidigare favorit Melody Club till att Love generation är den som ger minst pengar tillbaka på spel.
Om en timme kan man lyssna på låtarna på SVT:s mellosajt samt SVT-play.
Min kära kollega, de är ju alla så duktiga skribenter på TT Spektra, Sara Haldert har gett mig de här intrycken av låtarna efter dagens rep (hon tror att RedOnebrudarna kan utmana Eric Saade och Danny i Globen):

Melody Club: "The hunter"
Den här refrängen kommer vi att nynna på till jul, minst. låter riktigt bra. Typisk Melody Club-låt, kommer säkert gå vidare.

Julia Alvgard: "Better or worse"
Söt tjej, trevlig inställning, och...superblek låt utan krok som man inte får något grepp om. Risken finns nog att webbjokern får jumboplatsen.

Lasse Stefanz: "En blick och något händer"
Dansbandskungarna gör det dom kan bäst, och goes dansband delux med lite 60tals-sväng. Oddssättarna misstänker en Christer Sjögren-effekt men är helt villrådiga.

Linda Pritchard: "Alive"
Oj, håll i hatten. Här kommer mellons första riktiga superduper-powerballad. Linda Pritchard tar i från tårna och sjunger så frisyrerna virvlar på pressen.

Anders Fernette: "Run"
Fernette är skräll-tippad med sin låt "Run". Och den är faktiskt rätt bra. Dessutom har han folk med sig på scen som våghalsigt snurrar ned från taket i duschdraperier.

Linda Bengtzing: " E de fel på mig"
Bengtzing gör det hon kan bäst - levererar schlager extra allt. Text i stil med "han är en riktig kaaarl, en familjefaaar" och schlagerhöjningar en masse förstås. Alla undrar dock vad dansarnas portförljer som kommer in de sista sekunderna ska vara bra för. Mycket konstigt.

Nicke Borg: "Leaving home"
Också en av förhandsfavoriterna faktiskt. Hans ballad låter dock inte helt hundra på repetitionerna, han sjunger lite ynkligt men det kanske tar sig. Avskalat nummer med bara Borg och hans tatueringar på scen.

Love Generation: "Dance Alone"
Så kom den då, RedOnes låt. Alla har varit sjukt spända på hur låten skulle låta live, efter ljummet mottagande efter första lyssningen.
Och oj. Love Generation kör en hejdundrande show som mycket, mycket väl kan utmana Saade och Danny i Globen.