onsdag 22 februari 2012

Danny låter bäst i Malmö

Danny. Han ligger i vinnarhålet. I schlagervärlden är det sista låten i fjärde deltävlingen.
"Amazing" ska vinna hela tjottaballongen om det går som Christer Björkman tänkt. Det är i sista numret schlagergeneralen lägger sitt trumfkort.
Vad tycker då presskåren som fått höra låten uppspelad på en bergsprängare på ett hotell i Malmö i kväll?

TT Spektras Carl Cato konstaterar att allt är klart med den här reflektionen på Twitter: Ok, SVT gick just ut med att de byter den officiella M-fest taggen från #mel2012 till #danny2012.

Med ett sjuhelvetes dansnummer blir det här den utmanare till förstaplatsen som vi hoppats, bloggar Schlagerprofilerna vars genomgång av låtarna du hittar här.

Aftonbladets energiske schlagerreporter Tobbe Ek skriver: Tänk Chris Brown i en mash up med Avicii och Swedish House Mafia. Tänk fotbollsarena! Och så klart med ett coolt dancebreak i mitten.
Här är hans första intryck av låtarna.

DN:s Hanna Fahl som liksom jag tyckte Dannys "In The club" var fjolårets absolut bästa låt vill hävda att "Amazing" är ännu bättre och skriver: Men nu, mina vänner, har han en ännu mer smashing låt. Så fruktansvärt hittig! Älskar den redan efter en halv lyssning! Den har även break där man redan nu VET att Danny kommer visa upp dansskills/bländvita sneakers/kroppsbyggaröverarmar.
Här är hennes genomgång.

GP:s Daniel Claesson konstaterar "And we've got a winner!". Han skriver också att Danny sannolikt har en låt för Baku också.

Schlagerkvitter twittrar "Danny är livsfarlig på lördag. Varning för Dynazty också. Lisa får det tufft - men låten är ganska så bra".

Visst ser det ut som Danny har guldläge. Kanske inte så förvånande.
Det krävs nog ett smärre mirakel eller något euforiskt för att stjälpa honom från schlagertronen i år.- Bloggar med BlogPress från min supersmarta telefon.
- Har du nyhetstips? Mejla mig på marko.saavala@tt.se