lördag 11 februari 2012

The Office går inte att kopieraEn av mina absoluta komediseriefavoriter får på söndag en svensk version. Brittiska "The Office" har sedan premiären gjorts i närmare ett tiotal utländska versioner. Det är som ett slags Idolformat som måste ske i samarbete med BBC. Vet inte hur hårt de håller på konceptet men skulle inte förvåna mig om det krävs att man håller sig till formatet.
Henrik Dorsin gör Ricky Gervais klassiska genombrottsroll som den inkompetente och ytterst pinsamma kontorschefen.
TV 4 vill gärna poängtera att den svenska versionen är unik i och med att det är både en spinoff på komedisuccén "Solsidan" och en remake av "The Office". För Ove Sundberg, den jobbiga grannen, får här en egen serie i "Kontoret". Han basar för personalen på Svensk kontorshygien AB.
Åter till unikummet. Humorn, upplägget, rollerna, det låsta stirrandet i kameran allt finns där. Därför inte särskilt roligt tio år senare även om det är försvenskat och Henrik Dorsin är lysande. Nu vill TV4 hävda att Ove ändå är annorlunda i rollen men det är fortfarande exakt samma pinsamheter som David Bent gjorde.
Jag kommer att följa men särskilt ofta kommer inte skratten. Kanske att det tar sig efter första avsnittet. Minns att det tog åtminstone tre innan jag föll pladask för "The Office". Men jag gillade å andra sidan heller aldrig den amerikanska versionen.
Orginalet är tveklöst i det här fallet ouppnåeligt.
Här ett längre klipp från det otroligt roliga ursprunget.