onsdag 8 februari 2012

Så låter det i Göteborg - tror jag

Då har schlagerjournalisterna lyssnat på bidragen som tävlar i Göteborg. Enligt utsago finns det ärrade journalister som bedömer låtarna genom att få dem uppspelade via telefonen. Kollegor håller upp telefonen medans experten sitter på hemmaredaktion och lyssnar.
Jag försökte med samma sak i dag. Det lät för jävligt. Var outhärdligt. Det distade utan en chans till en tydligt ljudbild. Tror inte kvalitén beror på låtarna i Göteborg i alla fall.
Jag hoppas de telefonkonfererande journalisterna har bättre lina än jag. Annars kan deras bedömningar knappast vara trovärdiga, eller värdiga deras läsare.

Jag kollade i stället in twitterflödet från närvarande journalister på ett hotell i Göteborg. Summeringen är att det är ett sämre startfält i Scandinavium. Och därmed ovissare. Många håller Ulrik Munther och Tomas Di Leva som Globenkandidater. Men åsikterna svajar som håret i en Carolafläkt.

Ulrik Munthers bidrag "Soldiers" beskrivs av bland annat Schlagerprofiler som en Darinballad med gitarr och munspel. Här verkar man tro att killen får en massa röster från flickfansen och därmed är han en segrare.

Som Playtones sist men bättre. Här verkar många lite överraskade över det starka rockabillybidraget "Baby doll" av Top Cats. Ett "rockabilly formulär 1A" skriver Aftonbladets Tobbe Ek på sin schlagerblogg.
Schlagerchock om Top Cats INTE snurrar på basen, twitterskojar Johan Lindqvist på Göteborgsposten.

Nödrim i tre minuter balladmaräng. TT Spektras Carl Cato stämplar Sonja Aldéns "I din himmel" så att vi vet vart skåpet ska stå.

Andreas Lundstedt lämnar dansgolvet. Tobbe Ek beskriver "Aldrig aldrig" som en låt som närmar sig intelligent Orup-pop.

Vackra Timoteij ter sig som en "uptempoversion av Abalone Dots" twittrar Johan Lindqvist på GP. Tillhör de fyra som går vidare tippar han.

David Lindgrens "Shout it out" beskrivs som en "In the club 2" av Schlagerprofilerna. Alltså väldigt upprepande.
Så enfaldigt att David Guetta skulle slå sönder sitt piano, twitterpåpekar GP:s Johan Lindqvist.
Blek europop, twittrar hans kollega Jan Andersson.

Verkar som Mimi Oh lyssnar på Veronica Maggio och Da Buzz konstaterar Carl Cato på TT Spektra och ger tummen upp.

Sist ut är Thomas Di Leva. Sist är han för att Christer Björkman placerad honom där. Det ska då vara deltävlingens bästa låt.
Sådär verkar vara det samlade intrycket på nätet.
Ett av de mest retweetade på Twitter med hashtaggen #mel2012 är under kvällen Carl Catos klockrena iaktagelse: "Aldrig skrivkramp om man är Di Leva: "Blommorna ler och stjärnorna ser".

Hur det går? Svårt att säga tycker många. Ulrik Munther säger Carl Cato. Och sedan hoppas han på Mimi Oh.

Här Aftonbladets tv-team: