onsdag 1 februari 2012

Så ska det låta i Växjö

Bananen dissar schlagerdrottningen. Det blir kvällsisrubrikerna i morgon kanske.
Sean Banan sågar Carola i öppningsnumret "Sean den förste banan" i Växjö på lördag.
Men schlagerreportrarna som i kväll fått höra bidragen på en blinkande!? bergssprängare på ett hotell i Växjö vet inte om de ska såga eller hylla.
Men bananen tippas gå till Globen av både TT Spektras Carl Cato och Göteborgspostens Johan Lindqvist ser jag i twitterflödet.

Afro-dites förväntade diskoflört verkar vara gå hem. "Shake it shake it" skriver Aftonbladets inflygne Londonkorre Tobbe Ek som tycker att låten "The boy can dance" är en "In the club" med melodi.

Annars är Loreens "Euphoria" en favorit hos Dagens Nyheters utsände Hanna Fahl. Bäst i deltävlingen skriver hon och beskriver låten så här "Gotiskt dunkla verser, och näve-i-luften-pumpiga refränger. Snyggt ju!".

I övrigt kan i korthet bidragen sammanfattas så här efter att ha surfat runt lite i kväll:

Schlagerpiraterna twittrar att Abalone Dots underskattas. Skriver att countrytjejerna som sjunger på svenska kanske är nya Caroline af Ugglas.

Apropå svenska är Thorsten Flincks "Jag reser mig igen" en riktigt väntad dramatisk historia. Och Thorsten är alltid Thorsten.

The Moniker lär behöva mer än ett löpband för att få fart på det här bidraget, twittrar Johan Lindqvist.

Marie Serneholts "Salt & pepper" sägs vara enerverande men det är ju sånt som biter i tre snabba minuter.

Det blir debut för growl i schlagersammanhang. Dead by april verkar vara svåra att bedöma enligt journalisthopen. Får se om de blir en tupp i halsen på expertisen.

Som ni ser ett klassiskt ovisst startfält. Bra eller dåligt. GP:s Magnus Vasell är tydlig på Twitter: "Sämsta delfinalfältet på år å dar. Ingen Globenvinnare här inte".

Åh, jag älskar Melodifestivalen. Det finns så många åsikter om allt och alla. Och den som vet bäst om tycke och smak är alltid en själv.