lördag 15 augusti 2009

Popens nya Mozart

Popundret Erik Hassle debutalbum landar snart i butik. Jag har förhandslyssnat på skivan som bland annat innehåller hitten "Hurtful".
Den 20-årige rödkalufsige grabben kommer sätta många flickors hjärtan i brand i höst. Det handlar om snygga popmelodier med små ord om stora och smärtsamma kärleksyttringar. Som albumlyssning kan den te sig lite tradig och gulligt valpig, men enstaka spår är som lämpade i formatradio. Ta till exempel mästerstycket "Isn't it obvious" där han vill bevisa sin kärlek till tjejen genom att ha sex offentligt på gatan. Den bara måste bli en singel.
Erik Hassle har beskrivits som den nya Robbie Williams sedan han skrev fett kontrakt med ett utländskt skivbolag i London. Lite olyckligt att han nu ständigt ska behöva jämföras med den komplette entertainern när han själv låser in sig i emopopen garderob. Men yngligen kommer säkert växa till sig och få mer stake i sin musik.
Debuten är snygg och väl värd ett extra öra även av en 37-åring som jag. Jag njuter alltid av stora obotliga romantiker som känns äkta.



Här ett av spåren på debuten "Hassle".