fredag 31 december 2010

Så minns jag året 2010

Det är på årets sista dag det ska summeras. Vi har på TT gjort krönikor i mellandagarna. Här är min nöjeskrönika. Kolla gärna in även inrikes, utrikes och uddakrönikan också.


Här en högst personlig liten årssammanställning i all hast:

Årets skiva: Robyn - Body talkarna är bäst.
Årets låt: "Hela livet var ett disco" av Markus Krunegård.
Årets konsert: Robyn på Paradiso, en gammal kyrka ombyggd till nattklubb i Amsterdam. 1 500 personer, intimt, varmt och ett sjuhelsikes dansdrag. Oförglömligt. Där var jag och Scanpix fotograf Jessica Gow.
Årets schlagerstad: Ö-vik. Hela staden lever upp. Speciellt när Dolph Lundgren är på besök.
Årets tv-underhållning: "Så mycket bättre" i TV4. Sju artister som tolkade varann blev en oväntad tittarsuccé. Sällan har jag blivit så mycket bättre underhållen i tv-soffan.
Årets liveklipp: Ida Redig, Shout out louds och Jay Smith. Jag brinner för att göra liveklipp på TT. Men det som inspelningsmässigt blev bäst och mest spännande i år var Mack Johansson live på Götgatan.
Årets spellista: Expressens popskribent Anders Nunstedt bjuder varje vecka på eminenta listor på Spotify. Och bland allt det nya smäller han in en och annan motiverad gammal klassiker.
Årets videoklipp: Expressens Johan T Lindvall goes bananas i Brasilien. Övertänd journalistik kommenterar Bosse "Lägg ut" Holmqvist. Roligast är hur Johan lyckas hamna i konkurrentens tv. Men bäst är väl hans egen sändning i full extas. Årets klipp.
Årets tand: I december tappade Elsa, 5 år, sin första tand.
Årets födelsedagsfirande: Ida och Fanny hade sin första stora dag. Gullungar.
Årets match: Trots förnedringen var Sveriges bortamatch mot Holland en stor upplevelse. Inramningen, laddningen och Zlatan var magiskt att se på plats i Amsterdam Arena.
Årets lag: Spurs kan ju vinna - flera matcher på rad. Tottenham vinner även mot Arsenal.
Årets tradition: Nu slår vi fast det. Leksands kvaldrama slutar alltid med fiasko.
Årets bragd: Anja Pärson reser sig efter mardrömsfallet i störtlopp. Tar senare OS-brons i Vancouver.
Årets bevakning: Victoria och Daniels bröllop kan man tycka vad som helst om som republikan. Men visst kände man av historiens vingslag efter att ha stått vid kortegens väg i flera timmar utan mat.
Årets buffelmurvel: Janne Josefsson kastar journalister i luften och vänder nästan omkull Mona Sahlin för en kommentar efter valfiaskot. Se här.
Årets skottår: Vintern håller sitt grepp. Snö i massor. Två vintrar i rad. Vår altan krossades förra vintern.
Årets pryl: Helt klart min älskling - Iphone 4.