måndag 27 september 2010

"The Event" en repris

Som en blandning av "24", "Lost" och "Baywatch". Frågan är hajpade "The Event", seriestart på SVT i går kväll, hade så mycket eget att komma med.
Tv-produktionen kändes som sagt igen och jag har svårt att se mig följa den om den inom en snar framtid trampar vatten som "Lost" gjorde med femton olika spår till det obegripliga, eller gör lika tvära kast av karaktärernas kynnen som "24".
Tidshoppen i gårdagens premiäravsnitt ("för tio minuter", "tre månader tidigare") kastade oss fram och tillbaka snubblande nära att tappa bort en om det inte vore för de otaliga reprissnuttarna som räddade upp tidsresorna. Hur mycket av scenerna såg jag inte både två och tre gånger under kvällen.
Nästa avsnitt börjar säkert med en grundlig resumé vilket gör igenkänningsfaktorn lika hög som "Kalle Anka på julafton".
Serien ska ha eloge, eller SVT ska dock ha eloge, för att den sänds bara en vecka efter USA-premiären. Det känns fräscht och rätt.
Men visste SVT vad man köpte, eller vad man köper för något eftersom inspelningarna pågår under stort hemlighetsmakeri i USA.
Årets tv-händelse är hittills mest av en... repris.